lauantai 13. kesäkuuta 2015

Lohi-kasvisnyytit Grillissä

Tässäkin sapuskassa on loputon määrä erilaisia variaatiota. 
Jos kasvikset esikeittää niin epäonnistumisen vaara on pieni. 
Lohi kypsyy nyytissä palan paksuudesta riippuen 10-15 minuutissa. Ruoka on siitäkin loistava, että nyytit voi esivalmistella jääkaappiin odottamaan grillausta.
Nyyteissä käytettävistä kasviksista riippuen se on niin ruokaisa ettei se tarvitse kaveriksi kuin grillattua halloumjuustoa, tomaattia ja jääsalaattia.
Tällä kerralla aineksina oli:

Pieniä uusia perunoita
Porkkanaa 
Kukkakaalta
Salottisipulia
Apetit Vihreitä papuja paloina
Creme Bonjour Valkosipuli tuorejuustoa
Voita
Suolaa
Valkopippuria
Lohta



Tee porkkanasta puolen sentin paksuisia "lantteja". Pese perunat huolellisesti ja keitä tai höyrytä kypsäksi porkkanoiden kanssa, mutta ei yhtään yli niin perunat pysyvät kasassa.
Myös kukkakaali kannattaa esikeittää.
Leikkaa lohesta muutaman sentin paksuisia suikaleita ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Tähän voi käyttää myös valmiita lohisuikaleita.
Ota foliosta niin iso pala, että täytteet mahtuvat siihen helposti ja että sen saa helposti käärittyä nyytiksi rikkomatta foliota.
Laita pala leivinpaperia täytteiden alle niin kasvikset ei pala kiinni folioon.
Laita alimmaiseksi peruna, porkkana ja kukkakaali. Seuraavaksi lisää suikaloitu sipuli ja pavut.
Rouhaise kasviksille hieman merisuolaa ja laita nokare reilusti voita. Itse käytin maustevoita, koska sitä oli jäänyt edellisistä kokkailuista.
Laita lohi kasvisten päälle ja reilu ruokalusikallinen tuorejuustoa.
Kääräise koko komeus nyytiksi ja grillaa niin kauan kunnes lohi on sopivan kypsää. (10-15min)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti