lauantai 16. kesäkuuta 2018

Kana-pekonipasta pinaatilla

Joskus ne parhaat onnistumiset ruoan kanssa syntyy ihan vahingossa.
Kurkkasin jääkaappiin meiningillä mitä tänään syötäisiin.
No erilaisia proteiinin lähteitä sieltä ainakin löytyi lihojen muodossa. 
Työpaikan henkilökuntamyymälästä ostetut broiskunfileet pistivät silmään ensimmäisenä. Aamupalalle varattu pekonipaketti sekä tuorejuuston jämät veivät ajatukset johonkin pastaruokaan. 
Kauppaan oli joka tapauksessa asiaa joten kauppalistalle pari raaka-ainetta (tai komponenttia niikuin ruokaohjelmissa sanotaan) lisää ja ruoka on valmistusta vaille valmis.



400g Broilerin filettä
2 dl Kuohukermaa
1 dl Ruokakermaa
4-5 siivua Pekonia
3 rkl Creme Bonjour Ruohosipulituorejuustoa
70g Babypinaatin lehtiä
1 Sipuli
1 Valkosipulin kynsi
1 tl Timjamia
Suolaa
Mustapippuria

paistamiseen
1 rkl Öljyä
1 rkl Voita

300g Pastaa

Broilerinfile voi olla missä muodossa tahansa kunhan sitä ei ole uitettu hunajamarinadissa. Mulla oli mallia ohutleike joten suikaloin sen pienemmäksi. Suikaloi myös pekoni.
Sipuli ja valkosipulin kynsi luonnollisesti hienonnetaan.
Laita paistinpannu kuumenemaan öljyn ja voin kera. Pastavesi kannattaa laittaa viimeistään tässä kohtaa kiehumaan. Muista suolata sekin. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi
Laita pannulle mukaan sipulit, pekoni ja broiskusuikale. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Ruskistele kohtalaisella lämmöllä kanat kypsiksi asti ja lisää pinaatti, tuorejuusto sekä timjami.
Kun pinaatti on kutistunut niin lisää kermat. (pastan pitäisi olla jo tässä kohtaa keittymässä hyvää vauhtia). 
Keittele hiljalleen kasaan viitisen minuuttia ja tarkista maku.
Kippaa mukaan valutettu pasta. Sekoita ja nauti välittömästi.

Pinnalle raastoin mukaan vielä hieman Jukolan Juustoa. Vaimo kyllä tuumasi, että ei tämä mitää juustoa olisi enää kaivannut ku tää oli muutenkin niin hyvää.
No ei se cheddar nyt ainakaan huonontanut annosta :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti