lauantai 28. lokakuuta 2017

Härkää Makeassa Chilikastikkeessa

Omasta mielestäni Seinäjoella parasta kiinalaista ruokaa saa lähes 20 vuotta vanhasta ravintola Shuang Longista. Ensikertalaisesta paikan palvelu saattaa tuntua jopa tylyltä kun tarjoilija tulee kysymään "mitä luokaa!?" :) 
Paikan ruoka saa kuitenkin ihmiset palaamaan ravintolaan aina uudelleen.
Oma ehdoton suosikki ruokalistalta on chilihärkä. 
Olen jo pitkään halunnut koittaa myös kotona tehdä tätä herkkua.
Ei tällä päässyt lähellekkään Shuang Longin vastaavaa, mutta hyvää se oli silti.
Tomi Björkin "Huippukokin Kotiruokaa" kirjasta löytyi ohje minkä sovelsin omaan käyttöön.



1-2 Punaista Chiliä
2 Valkosipulin Kynttä
1 Salottisipuli
6 rkl Sokeria
2 dl Kanalientä
7 rkl Soijaa
2cm pala Inkivääriä
5 rkl Omenaviinietikkaa
4 rkl Osterikastiketta
Öljyä ja Voita paistamiseen

n.600g Naudan Ulkofileitä

Keitettyä riisiä

Suikaloi liha sopiviksi suupaloiksi.
Kuori inkivääri ja pilko se hienoksi. Suikaloi chilit, salotti -ja valkosipuli. Kiehauta 5dl vettä ja liota sinne yksi kanaliemikuutio. Loput kanaliemestä käytin riisin keitossa.
Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy. 
Laita pannulle lihasuikaleet, sipulit ja inkivääri. Kuullota kullanruskeiksi. 
Lisää sokeri, soija ja chili. Anna paistua hetki.
Lisää kanaliemi, etikka ja osterikastike. Keitä lientä hieman kasaan, sekoita ja maistele.
En ole übertulisen ruuan ystävä joten pari chiliä siemenineen toi mulle sopivasti potkua.



6 kommenttia:

  1. Tuo ravintola on kyllä mun ehdoton suosikki! Aivan loistavaa ruokaa! Mä tykkään kovasti siitä niiden keitosta ja kovasti oon yrittänyt analysoida, että mitä kaikkea se sisältää. Chilihärkä on miehen suosikki, joten täytyypä kokeilla tätä sun ohjetta :)

    VastaaPoista
  2. Se alkukeitto kuuluu munkin suosikkeihin. Jauheliha ja porkkana on tunnistettavat ainekset. Sopivasti tulisuutta, mutta ei liikaa :)

    VastaaPoista
  3. Mainittu ravintola on aivan ihana! Kaikki annokset mitä oon maistanut on ollut todella hyviä, oma suosikki on kanaa valkosipulissa. Ja tällä naisella joka tilaukset ottaa vastaan (omistaja / omistajan vaimo kenties) on ihan ilmiömäinen naamamuisti! En kovin usein siellä käy, yhteen aikaan vähän useammin, ja hän muistaa just tasan tarkkaan mitä syön ja tarjoaa niitä jo valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan ole sattumaa, että tämä on yksi pitkäikäisimmistä ravintoloista Seinäjoella (pl. ketjuraflat)

      Poista