sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Juicy Lucy

Hamppariaddikti täällä hei!
Tämäkin kokeilu johtuu loputtomasta Instagramin kuvavirran selaamisesta.
Maailmalla Juicy Lucyksi ristitytty burgeri on todellinen juuston rakastajan intohimon kohde.
Se ero normi burgeriin löytyy, että hampparipihvin väliin piilotetaan haluttu määrä juustoa. Yleensä se on cheddaria. Juusto sulaa samalla kuin pihvi paistuu ja pelkkä kuva valuvasta cheddarista saa välittömästi veden kielelle.

Mulla ei mitään juustosponssia ole, mutta Valion valmiit Cheddarviipaleet soveltuivat tähän hyvin. Jukolan Juuston Cheddaria olisin voinut myös käyttää.
Ohjeella tuli neljä reilun kokoista pihviä..
Sämpylät tein luonnollisesti itse ja hampurilaisen väliin meni myös remouladea.

500g laadukasta Naudan Jauhelihaa
1 Valkosipulin kynsi raastettuna
1 rkl HP Maustekastiketta
1 rkl Paprikajauhetta
1 rkl Dijon sinappia

1 rkl Muscovadosiirappia (Dansukker)* 
1 Kananmuna
2 tl Soijaa
2 tl Worcester kastiketta
2 tl Suolaa
1 tl tuoretta Persiljaa hienonnetuna
1 tl tuoretta Rosmariinia hienonnettuna

1 tl tuoretta Korianteria hienonnettuna

8 viipaletta Cheddarjuustoa 

paistamiseen 
2 rkl Öljyä
2 rkl Voita


pinnalle
T-Barbeque Savu Rubia*

Ota jauheliha puoli tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Lisää mausteet jauhelihaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan ja taputtele pihveiksi. 
Piilota jokaisen pihvin väliin kaksi viipaletta juustoa. 
Tee mahdollisimman tiivis paketti, että juusto ei valu paistamisen aikana ulos.
Ripottele pihvin pinnalle savu rubia.
Kuumenna paistinpannulla öljy ja voi. Laita pihvit pannuun maustepuoli alaspäin. Mausta myös toinen puoli savu rubilla.

Paista pihvejä muutama minuutti/puoli kerran kääntäen. Älä painele pihvejä paiston aikana ettei nesteet ja juusto valu pois!
Juustoa ei voi koskaan olla liikaa joten heitin valmiiden pihvien päälle vielä viipaleet juustoa :D

*T-Barbeque mausteet ja Dansukker siirappi on saatu ilmaiseksi

1 kommentti: