maanantai 9. marraskuuta 2015

Täydellinen hampurilaispihvi

Jos pitäisi nimetä yksi ruoka mitä voisin syödä loppuelämän niin itsetehty hampurilainen olisi vahva ehdokas voittajaksi. 
Hampparin valmistuksessa kaikki lähtee kunnon pihvistä. Jos pihvi on mauton niin sitä on vaikea enää lisukkeilla parantaa. 
Tähän mennessä pihvit on mennyt kategoriaan ihan hyvää. Sitä täydellistä pihviä en vielä tähän mennessä ole onnistunut valmistamaan.

Kun mulle tuli tilaisuus ostaa laadukasta Angus-härän jauhelihaa niin ensimmäinen ajatus tietysti oli, että nyt tehdään se täydellinen burgerpihvi.
Yleensä olen käyttänyt naudan luomujauhelihaa. Hyviä pihvejä siitäkin tulee, mutta laadukkaan härän rasva antaa lisäksi omanlaisensa maun.
Tällä ohjeella pääsin hyvin lähelle sitä täydellistä makuelämystä..

Instagramin puolella Teemu Peltonen T-Barbequesta kyseli mielenkiintoani testata hänen valmistamiaan mausteseoksia. 
Lisäaineettomat mausteet herättivät mielenkiintoni välittömästi ja tässä käytänkin kahta erilaista seosta. T-BBQ mausteseos maustaa pihvitaikinaa ja pihvien pintaan ripottelin reilusti Savu Rubia. Rubin sisältämä sokeri karamellisoitui pihvin pintaan ja tämä oli kirsikka kakun päälle!


500g laadukasta Jauhelihaa
1 Sipuli
2 Valkosipulin kynttä
1 mieto Punainen Chili (keskikokoinen)
1,5 rkl HP Maustekastiketta
1 rkl BBQ mausteseosta
1 rkl Dijon sinappia
1 Kananmuna
2 tl Soijaa
2 tl Worcester kastiketta
1,5 tl Suolaa
1 tl tuoretta Persiljaa hienonnetuna
1/2 tl tuoretta Rosmariinia hienonnettuna

paistamiseen 
2 rkl Öljyä
2 rkl Voita

pinnalle
Savu Rubia

Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Kuullota hienonnettua sipulia hetki. Laita pannulle myös ripaus suolaa ja mustapippuria. Lisää raastettu valkosipuli ja hienonnettu chili. Kun sipuli on läpikuultavaa niin laita mukaan persilja ja rosmariini. Sekoita ja ota paistinpannu pois liedeltä.
Sekoita kulhossa kaikki ainekset huolellisesti tasaiseksi massaksi.
Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Ripottele pihvin pinnalle savu rubia.
Nakkaa paistinpannulle reilu nokare voita ja laita pihvit pannuun maustepuoli alaspäin. Mausta myös toinen puoli savu rubilla.
Paista pihvejä kohtuullisella lämmöllä paksuudesta rippuen muutama minuutti pari kertaa kääntäen.
Laadukkaan härän/naudan jauhelihan jätän sisältä hieman roseeksi, mutta jos possua on mukana niin se pitää kypsentää läpikypsäksi.


Maustepaketti saatu ilmaiseksi T-Barbequesta


2 kommenttia:

  1. Angus-härän jauheliha kyllä kuulostaa hyvältä! Jopa täältä pääkaupunkiseudulta on vaikea löytää todella hyvää jauhelihaa. On tietysti noita gourmet- nimisiä tai luomua, mutta jotenkin vaan makua ei ole tarpeeksi, siksi ei tule niin usein tehtyä hamppispihvejä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huonosti taitaa näiltäkään lakeuksilta kaupasta Angus-härkää löytyä. Mulla kävi hyvä tuuri kun kaverin kaveri niitä kasvattaa ja sain tilaisuuden sitä ostaa :)

      Poista