lauantai 10. syyskuuta 2016

Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiini on ollut kauan tehtävälistalla.
Herkullinen ja kohtalaisen helppo lisuke lihan kaveriksi. No, miksei tätä nyt voisi ilman lihaakin päästellä jos vegaanijutut on lähempänä sydäntä.

Mun äiti tekee tätä usein myös joulupöytään.
Ihan yhtä hyvää tästä ei tullut kuin äitin tekemänä, mutta aika lähelle pääsin :)




1 Keskikokoinen Kukkakaali

3 dl Täysmaitoa
n. 2dl Juustoraastetta (Voimakasta)
2 rkl Voita
2 rkl Vehnäjauhoja
1 tl Suolaa
ripaus Mustapippuria

Leikkaa kukkakaalista nuput irti ja keitä niitä suolatussa vedessä 4min.
Sulata kattilassa voi ja sekoita siihen jauhot. 
Lisää maito ja kiehauta. Laita kattilaan juustoraaste, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
Laita esikeitetyt kukkakaalit (voideltuun) uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. Jos haluat niin laita päälle vielä hieman juustoraastetta. 

Gratinoi 200°c uunissa n.15min tai kunnes pinta on tummunut kauniin ruskeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti