keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Länsi-Carolinan BBQ-kastike

Ennenkuin omaa blogia aloin kirjoittelemaan niin seurasin jo silloin useita suomalaisia ruokablogeja.
Tulostin reseptin paperille ja jos se oli hyvä niin se päätyi "reseptiarkistoon".
Muistin ohjeen olemassaolon kun tein pitkästä aikaa pulled porkia.
Tulosteen yläreunasta selvisi, että alunperin ohje on julkaistu Pastanjauhantaa blogissa. 

Mun ohje on alkuperäisestä puolitettu ja mittasuhteita on hieman säädetty.
Tämä makean hapan kastike on mielestäni parhaimmillaan juuri nyhtöpossun kanssa, mutta myös possun ribseille olen tätä keitellyt.
Ei muuten kannata säikähtää jos etikan maku puskee läpi kun maistaa pelkkää kastiketta. Lihan kanssa maut ovat hyvässä tasapainossa.


2,5 dl Ketsuppia
1 dl Ruskeaa sokeria (esim. tumma ruokokidesokeri)
0,5 dl Dijon-sinappia
0,5 dl Valkoviinietikkaa
1 Sipuli
1,5 tl Worcester-kastiketta
1 tl Tabascoa
1,5 rkl Voita

Sulata voi kattilassa ja kuullota hienonnettua sipulia muutama minuutti.
Lisää loput ainekset ja keittele hiljalleen 15min ajan välillä sekoittaen.
Pitaleipiin käytin omaa ohjettani. Kokonaisuutta raikasti jugurttikastike.


2 kommenttia: