
Pyöräytin vieraille chorizosta piirakan ja hyvin näytti maistuvan :)
Olen aiemmissakin resepteissä hehkuttanut mausteista chorizomakkaraa raaka-aineena.
Pieneen pötköön on pakattu niin paljon makua, että maustamisesta ei tarvitse hirveästi stressata.
Pohja
125g Voita
3 dl Vehnäjauhoja
3 rkl Vettä
1/2 tl Suolaa
Mittaa kulhoon voi, jauhot ja suola. Nypi ainekset. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte
200g Chorizoa
150g Purjoa
150g Paprikaa
1 Valkosipulin kynsi
2 Kananmunaa
2 dl Kermaa
150g Juustoraastetta
1/2 tl Suolaa
ripaus Mustapippuria
1 rkl Oliiviöljyä
Kuutioi chorizomakkara ja paprika. Tee purjosta ohutta viipaletta ja raasta valkosipuli.
Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy ja lisää pannulle chorizo, paprika, purjo sekä valkosipuli.
Paista aineksia kunnes chorizo saanut väriä ja muut ainekset ovat hieman pehmenneet.
Riko kulhossa kananmunien rakenne. Sekoita mukaan kerma, juustoraaste, suola ja mustapippuri. Kippaa kulhoon ainekset paistinpannulta ja sekoita hyvin.
Painele taikina reunoja myöden piirakkavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla muutama reikä. Paista pohjaa ensin yksinään 220°c kiertoilmauunissa alalämmön kanssa n.15 minuuttia.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa toiset 15 minuuttia.
Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti