sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulumenu: Lohi

Mulle joulupöydän parasta antia on kalat eri muodoissa. Perinteistä graavilohta tulee santsattua useamman kerran.
Yleensä teen myös kylmäsavulohesta tarjolle rullia mitkä täytän tuorejuustolla. Rullat valmistan vasta aattoaamuna

Graavilohen suolaan ja maustan näppituntumalla, mutta tämä K-Ruoka sivun ohje on aika lähellä sitä miten itse sen valmistan.
Suolaus ottaa sen 2 vrk.
Samalta sivulta olen bongannut myös lohirullien ohjeen. Viime vuonna täytin rullan piparjuurituorejuustolla ja se toimi erittäin hyvin.



Graavilohi

n.700g Lohta
Karkeaa merisuolaa
n. 2 tl Sokeria
Valkopippuria myllystä
Tuoretta tilliä

Laita lohi leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin ja poista mahdolliset ruodot. Ripottele pinnalle sokeria, valkopippuria ja reilusti merisuolaa. Näytä myös tillinoksille hieman puukkoa niin niistä irtoaa makua enemmän ja laita nekin kalan pinnalle. Puolita filee ja laita lihapuolet vastakkain. Kääri tiukaksi paketiksi kelmuun ja laita jääkaappiin 2 vuorokaudeksi. Kääntele pakettia aina välillä. Kannattaa laittaa muuten se jollekkin lautaselle koska siitä erittyy aika paljon nestettä.
Poista tillit ja ylimääräiset mausteet pois kalan pinnalta ja leikkaa ohueksi siivuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti