Jääkaapissa oli paketti broilerin fileesuikaleita sekä pestokastikketta edellisen päivän kokkailuista. Piirakkapohjan teen aina itse ja juustoakin yleensä kaapissa on joten kauppaan ei tarvinnut erikseen lähteä.
Piirakkapohja
130g Voita
3 dl Vehnäjauhoja
1/2 tl Suolaa
3 rkl Vettä
Mittaa kulhoon voi, jauhot ja suola. Nypi ainekset sekaisin. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Kääri taikinaklöntti kelmuun ja nakkaa jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistusta.
Kana-pestotäyte
300g Broilerin Fileesuikaletta (maustamattomia)
1 Sipuli
1 Valkosipulin kynsi
150g Juustoraastetta
2 dl Kermaa
2 Kananmunaa
6 rkl Pestokastiketta
1 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Valkosipulijauhetta
1 rkl Voita
Kirsikkatomaatteja
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna voi paistinpannulla. Laita pannulle sipulit ja fileesuikaleet. Ruskista broisku kypsäksi ja lisää pesto. Sekoita ja siirrä liedeltä sivuun odottelemaan.
Riko kulhossa kananmunien rakenne ja sekoita kerma mukaan.
Lisää loputkin ainekset ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
Lämmitä kiertoilmauuni alalämmön kera 220°c
Painele taikina piirakkavuokaan reunoja myöden. Pistele pohjaan haarukalla muutama reikä niin se ei lähde kohoamaan.
Paista pohjaa yksinään n.12min.
Lisää täyte, laita pinnalle muutama puolitettu kirsikkatomaatti ja paista uunista riippuen n.12-15min. Anna piirakan vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua.
Näyttääpä hyvältä :)
VastaaPoistaKiitti :)
PoistaUseemmin vois kyllä tehdä piirakoita itsekkin. Hyvältä näyttää!
VastaaPoistaJoo kun piirakka on kyllä kohtalaisen helppo pyöräyttää ja makuvariaatiot on rajattomat :)
PoistaKiitos vinkistä, mähän teenkin piirakkaa iltapalaksi :)
VastaaPoistaJes! :)
PoistaIhan huippuherkullinen kombo! Omasta blogista löytyy kymmeniä piirasreseptejä, on kyllä parasta tähderuokaa, siihen voi upottaa melkein mitä tahansa : )
VastaaPoistaTotta :)
Poista