Itsetehty tomaattikastike pohjalle, juustoa reilulla kädellä ja mausteisia pepperonimakkaran siivuja niin se on siinä :)
Tällä ohjeella tulee neljä kappaletta
Pizzapohja(4 kpl)
3 dl Vettä
n.6 dl Durumjauhoja
1 pussi Kuivahiivaa
4 rkl Oliiviöljyä
2 tl Suolaa
Sekoita kuivahiiva, öljy ja suola reilusti kädenlämpöiseen veteen.
Lisää jauhot erissä ja alusta tasaiseksi.
Kohota liinan alla vedottomassa paikassa vähintään pari tuntia.
Tomaattikastike
400g Tomaattimurskaa
70g Tomaattipyrettä
n. 1 dl Vettä
1 Sipuli
2 Valkosipulin kynttä
1 rkl Sokeria
2 tl Suolaa
2 tl Oreganoa
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Timjamia
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Mustapippuria
Oliiviöljyä
Voita
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja nokare voita. Kuullottele sipuleita hetki niin, että ne vähän pehmenevät.
Lisää tomaattipyre ja mausteet. Paista pari minuuttia lisää.
Lisää tomaattimurska ja huuhtele tölkki n. desillä vettä.
Keittele aineksia hiljalleen vartti. Sekoittele välillä.
Surauta kastike lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi
Lisäksi
160g Jukolan Juuston Cheddaria raastettuna*
150g Mozzarellaraastetta
Pepperonimakkaran siivuja
Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele lätyiksi. Laita pohjalle tomaattikastiketta ja reilusti molempia juustoja. Asettele päällimäiseksi pepperoni.
Paista pizzoja 250°c kiertoilmauunissa n.8min
*ilmainen näyte
Pikkusen on hyvännäköinen pizza! Tarvii varmaan tehdä kans, vaikka meillä just perjantaina olikin pizzaa. Se tosin oli pannupizza, niin sitähän ei lasketa ;)
VastaaPoistaKiitti :)
Poista