keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Possunugetit + valkosipulidippi

Julkaisin blogissa marraskuussa 2015 ohjeen itsetehdyille kananugeteille ja siitä tuli välittömästi hitti. Ohjetta luetaan edelleen päivittäin ja saan palautetta siitä kuinka herkullisia ne ovatkaan.
Resepti on löytänyt tiensä myös ainakin Beach House Kitchenin ja Ranteita myöjen taikinasa blogiin.

Yksi työkavereistani kertoi testanneensa nugetteja myös possun fileestä ja kuulemma toimii hyvin. No se jäi mun päähän pyörimään niin pahoin, että piti itsekin ottaa possunugetit testiin :)

Idea tässä on hyvin pitkälti sama kuin kananugeteissa, liha marinoidaan jugurtissa yön yli ja leivitetään ennen uuniin laittamista.

350g Possun ulkofilettä

Marinadi:
200g Turkkilaista jogurttia
2 Valkosipulin kynttä
1 rkl tuoretta Korianteria
1,5 tl Suolaa
1 tl Savupaprikajauhetta
1 tl Soijaa
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Valkosipulijauhetta
1 tl Sitruunamehua 

Panerointiin:
2,5 dl Pankojauhoja (korppujauhot käy myös)
2 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta
Mustapippuria

Raasta valkosipuli ja hienonna korianteri silpuksi. Sekoita kulhossa marinadin ainekset sekaisin.
Leikkaa possun fileestä sopivan kokoisia paloja. Mulla oli valmiita pihvejä ja leikkasin ne kuuteen osaan.
Laita palat marinadiin uimaan ja peitä kannella/kelmulla. Anna olla yön yli jääkaapissa.
Nosta kulho huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
Vuoraa uunipelti foliolla niin saat rapean lopputuloksen. Öljyä folio kevyesti niin nugetit ei tartu kiinni.
Sekoita matalalla lautasella pankojauhot ja mausteet keskenään. 
Pyörittele lihat yksitellen jauhoissa ja laita uunipellille.
Pirskottele nugettien päälle vielä hieman oliiviöljyä ja kypsennä 200°c kiertoilmauunissa n.25min

Valkosipulidippi

200g Creme Fraichea
1-2 Valkosipulin kynttä 
1 tl Suolaa
1 tl tuoretta Persiljaa
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Sitruunamehua
1/2 tl Hunajaa

Purista valkosipulin kynnet ja sekoita ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti