lauantai 18. maaliskuuta 2017

Munakasrulla

Ruokaisa jauhelihalla täytetty munakas on simppeli herkku brunsille tai lounaalle. Tämä sopii myös hienosti kaikkiin vähähiilihydraattisiin ja viljattomiin dietteihin.
Täytettähän voi jokainen loputtomasti versioida oman maun mukaan. Itse kun satun lihasta tykkäämään niin käytin jauhelihaa. 
Ohjeella tulee kaksi herkullista rullaa.

Jauhelihatäyte

400g Naudan jauhelihaa
1 Sipuli
2 Valkosipulin kynttä
4 Kirsikkatomaattia
1 rkl tuoretta Persiljaa
0,5 dl Herne-maissi-paprikaa
1,5 tl Suolaa
1,5 tl Cajun mausteseosta (Urtekram)
1 tl kuivattua Timjamia
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Sipulijauhetta
Mustapippuria myllystä

Voita paistamiseen

Hienonna sipuli ja persilja. Raasta valkosipulin kynnet ja pilko tomaatit pienemmäksi. 
Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää jauheliha ja sipulit.
Kun jauheliha on kypsää laita mukaan loput ainekset, sekoita ja paista pari minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan.


Munakas

4 Kananmunaa
4 rkl Kermaa
2 tl Suolaa
Mustapippuria

Voita paistamiseen

Helpoimmalla pääset kun jaat ainekset puoliksi kahteen eri lasiin. Sekoita ainekset haarukalla sekaisin ja kaada seos pannulle.
Paista kohtalaisella lämmöllä ja irrottele munakasta varovasti reunoilta. Kun lätty on paistunut tarpeeksi ja liikkuu pannulla vaivattomasti niin käännä se varovasti ja paista vielä hetki. 
Siirrä munakas lautaselle ja paista toinenkin.
Jaa täyte munakkaille ja rullaa. 
Jos haluat niin raasta päälle vielä hieman juustoa (esim. Jukolan Juustoa) ja laita 200°c uuniin grillivastuksen alle 5 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti