sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Välimerellinen lihapullavuoka

Hyvin usein saan ruokiin ja ohjeisiin inspiraation selaamalla sosiaalista mediaa. Tämän ruoan kanssa kävi juuri tällä tavalla.
Bongasin Twitterissä keskustelun herkullisen kuuloisesta sapuskasta missä kaikki ainekset laitetaan samaan vuokaan.

Siitäpä jäikin päähän sellainen jumi, että jo parin päivän päästä ruokaan tarvittavat ainekset olivat mun kauppalistalla. 
Alkuperäinen resepti taitaa olla Glorian
ruoka&viini/Soppa365:n käsialaa. Mun versiossa on pieniä muutoksia, mutta silti uskollinen alkuperäiselle idealle.

Valmistetaan ensin lihapullat...

400g Naudan jauhelihaa
2 dl Kermaa
0,75 dl Korppujauhoja
1 Kananmuna
2 tl Suolaa
1 tl kuivattua Oreganoa
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Sipulijauhetta
2 rkl tuoretta Persiljaa

Sekoita kerma ja korppujauhot. Anna turvota viitisen minuutia. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Sitten muiden ainesten kimppuun..

500g Kirsikkatomaatteja
n. 250g Vaaleaa leipää
2 Sipulia
1 Kesäkurpitsa
0,75 dl Oliiviöljyä
2 palloa Mozzarellaa
2 tl Suolaa
1 tl kuivattua Timjamia
Mustapippuria myllystä

tuoretta Basilikaa

Suikaloi sipuli, puolita kirsikkatomaatit ja pilko kesäkurpitsa pienemmiksi paloiksi.
Laita ison uunivuoan tai uunipellin pohjalle kirsikkatomaatit. Lisää seuraavaksi sipulisuikaleet ja kesäkurpitsa. Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla. 
Revi seuraavaksi leipä ainesten päälle ja valele oliiviöljyllä. Pyörittele lihapullat mukaan ja viimeisenä revi mozzarella sekaan.
Ripottele päällimmäiseksi vielä hieman suolaa. Pirskottele oliiviöljyä ja pestoa aineksien päälle ja laita vuoka/pelti 200°c kiertoilmauuniin n.25 minuutiksi.
Ennen tarjoilua laita vielä lisää pestoa ja koristele basilikan lehdillä.

Teen kyllä tätä toistekkin. Seuraavalla kerralla laitan ehkä vielä rohkeammin suolaa, mutta tosi hyvää tämä oli näinkin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti