maanantai 29. toukokuuta 2017

Farmari 2017 näyttelyissä Seinäjoella 14.-17.6.2017 on myös lähiruokaa

Kesäkuun puolivälissä järjestettävä Farmari 2017* näyttely kokoaa jälleen maataloudesta ja maaseudusta kiinnostuneet ihmiset yhteen Seinäjoelle. Kun maaseutu tuodaan keskelle kaupunkia niin Farmari on myös loistava perhematkailun kohde. Esimerkiksi kaupungissa asuvat lapset pääsevät tutustumaan maatalouteen ja ihastelemaan eläimiä laajassa kotieläinosastossa.   

Näyttelyssä kädentaidot, sisustus ja ruoka kokoontuvat saman katon alle Seinäjoen Areenaan. Alueelta löytyy myös ohjelmalava jossa päivittäin paneudutaan tarkemmin kädentaitoihin ja ruokaan haastatteluiden ja tietoiskujen muodossa.
Ruokabloggaajaa tietenkin kiinnostaa Maku-alueen ruokatarjonta ja tänä vuonna lähiruoka onkin tapahtumassa vahvasti esillä.
Farmarin Lähiruokatorilta löydät pohjalaisia pientuottajia esittelemässä ja maistattamassa tuotteitaan.  

Mukana on mm.

Jalasjärveläinen Juustoportti

Yli 50 vuotias perheyritys Juustoportti tunnetaan erityisesti leipäjuustostaan. Lähes sadan tuotemerkin joukosta löytyy jokaiselle jotain. Perinteisiä maitotuotteita, AB-jogurtteja, hapanmaitotuotteita ja kirsikkana kakun päällä on täysin suomalaiset erikoisjuustot. Juustojen valmistusta pääsee seuraamaan Jalasjärvellä sijaitsevan kahvila-ravintolan yhteydessä olevassa näyttöjuustolassa. 

Alavuden Öljypuristamo

Paikallisten viljelijöiden vuonna 1997 perustama Alavuden Öljypuristamo Oy luottaa vahvasti kotimaisuuteen ja luonnollisuuteen. Joutsenlippumerkittyjen öljyjen valmistuksessa käytetään vain ja ainoastaan kotimaista rypsiä. Yrityksen laatutietoiset sopimusviljelijät toimivat pääasiassa Etelä-Pohjanmaan ja lähikuntien alueella.
Viljelijöiden pelloille saakka jäljitettävissä oleva öljy on korkealuokkaista ja tuotannossa on kiinnitetty erityistä huomiota kestävään kulutukseen.

Kaffiino

Lappajärveläisen Kaffiinon paahtajat tavoittelevat sitä täydellistä kahvikupillista. Uusinta paahtotekniikkaa hyväksi käyttäen kahvipavut paahdetaan pienissä erissä räätälityönä.
Hyvä tuote syntyy laadukkaista raaka-aineista. Kaffiino ostaa vain gourmet -ja specialityluokan raakakahvia, jäljitettävyyttä unohtamatta.
Lakeuden Highland

Luopajärvellä sijaitsevalla Kirsi ja Arto Huhtalan tilalla tuotetaan Skotlannin Ylämaankarjaa. Karjankasvatuksessa hyödynnetään eläinten luonnollista käyttäytymistä. Eläimet tottuvat jo vasikasta lähtien ihmiseen ja näin käsittely on sujuvaa.
Tilamyymälästä löytyy raakakypsyneet paistit ja fileet valmiiksi leikattuina ja vakuumiin pakattuina. Jauheliha pikapakastetaan heti jauhamisen jälkeen.
Läheisellä pienjalostajalla teetetään kausiluontoisesti saatavilla olevat lihajalosteet. Erilaiset lihasäilykkeet ovat pääsääntöisesti saatavilla kokoajan.

Laihian Mallas


Yksi suomen vanhimmista mallastehtaista sijaitsee Laihialla. Valikoimista löytyy kotitalouksille mm. valmiiksi pullotettu gluteeniton kotikalja ja erilaisia maltaita sekä uutteita kotikaljojen ja simojen valmistamiseen.

Pirjon Pakari

Vuonna 1985 perustettu Pirjon Pakari leipoo kaikki leipänsä käsin puhtaista ja kotimaisista raaka-aineista. Uunituoreita tuotteitta voi Seinäjoen, Nurmijärven ja Ylöjärven lähileipomoiden lisäksi tilata netistä. Hannun 100% Gluteeniton tuoteryhmästä löytyy leipomuksia gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.


Riihipihatto 

Riihipihatto on Isossakyrössä toimiva Valiolle maitoa tuottava lypsykarjatila.
Lypsylehmät elävät pihatoissa, josta ne pääsevät vapaasti ulkoilemaan ja laiduntamaan.
Härkien ja hiehojen loppukasvatus tapahtuu Kasvuriihellä missä niillä on kuivikepohjainen halli sekä ulkoilutarha.
Kaikki naudat saavat ulkoilla mahdollisimman pitkään ympäri vuoden.
Maidon lisäksi Riihipihaton tuotteita ovat täyslihasäilykkeet, tilauksesta tuoreet lihat ja aidot lehmännahat.
Täyslihasäilykkeestä mainitsemisen arvoista on se, että siihen käytetään myös paistien lihat.

Lisäksi Farmarin Lähiruokatorilla on seuraavat toimijat:

Vatajanrannan Vuohitila
Leila's Hyvät Maut
Lillbackan Leipomo
Juvenes-yhtiöt
Annin Marjatarha
Mehukas
Kivimäen Maatila
Hautamäki Highland
Kivimäen maatila
Kauhajoen Laatuleipurit

Tervetuloa viihtymään Seinäjoelle Farmari tapahtumaan!


*Yhteistyössä: Farmari 2017 sekä mukana olevat yritykset


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti