maanantai 26. kesäkuuta 2017

Jokilaivaristeilyllä Kaanaa Linesilla ja syömässä Pirttihirmu Barbuurilla

Mikäs olisikaan sen mukavampaa sunnuntaipäivän viettoa kuin mennä ensin risteilemään jokilaivalle ja sen jälkeen mennä syömään lähellä tuotettua ruokaa ravintolalaivaan? 

Kaanaa Linesin jokilaivaristeilyt pitkin Seinäjokea seilaa jo 24. kesää. Vaikka olen koko ikäni asunut Seinäjoella niin itselläni ja meidän perheellä oli neitsytmatka Lakeuden Kutsu jokilaivalle.Kesän ajan joka sunnuntai Kampusrannasta klo 12.15 lähtee M/S Barpuurin vierestä lyhyempi puolen tunnin perheristeily. 
Lasten aika kului bongaillessa peikkoja joen varrelta :)

Vakiovuoroista löytyy myös pidempiä "Seinäjoki"(45min) ja "Lakeus"(80min) risteilyjä.
Katetulle 30 paikkaiselle jokilaivalle yksittäiset liput on helppo varata netistä ja jos laivalla on tilaa niin Pirttihirmusta voit ostaa liput äkkilähdöille.
Jokilaivan Kapteeni Kari Homi kertoo reissun aikana hieman Seinäjoen historiaa ja esittelee kaupunkia normaalista poikkeavasta näkökulmasta.
Kaanaa Linesin tilausristeilyt ryhmille varataan suoraan Etelä-Pohjanmaan Matkailusta ja tarjoilut niille voi näppärästi varata suoraan Pirttihirmu Barbuuri ravintolasta.

Lapsille ja vähän vanhemmillekkin risteily oli hieno kokemus!
Itse ainakin huomasin kuinka vaikea olikin hahmottaa omaa kotikaupunkia ja tuttuja rakennuksia uudesta näkövinkkelistä.
Kippari Homin tarinoiden ja juttujen kerronta sai useammatkin suupielet hymyyn :)

Olikin jo lounasaika kun meidän perheristeily saapui takaisin laituriin. 

Kampusrannassa kelluva M/S Barpuuri ei ole seinäjokisille uusi ilmestys. Tänä kesänä Duudsonit Activity Parkin yhteydessä toimiva Ravintola Pirttihirmu tuo lähiruokakonseptinsa nyt myös Barpuuriin.

Käytettävät raaka-aineet todellakin tulevat läheltä.
Mm. annoksissa käytettävä broileri tulee J.Saaren tilalta Kurikasta, nauta Laidun Herefordilta Suupohjasta, makkarat ja kokolihat Ilmajoen Makkaramestareilta ja maitotuotteet Juustoportilta Jalasjärveltä. Kun vielä sämpylätkin leivotaan maakunnassa niin siinä alkaa olemaan paketti kasassa! Mun mielestä muutkin ravintolat voisivat ottaa esimerkkiä Pirttihirmu Barpuurista. 

Ravintolassa on panostettu myös perheen pienempien viihtyvyyteen. Ruokaa odotellessa lapset voivat mennä leikkimään omaan Pikkuhirmu leikkimökkiin vaikkapa ravintolaa.


Tällä kerralla listalta valitsin "Paistettua paikallisen kalamiehen siikaa" lämpöisellä puikulaperunasalaatilla. Annosta voisi kuvailla sanalla hienostunut. Sopivassa suhteessa mietoja makuja niin, että ne eivät kuitenkaan peittänyt kalan makua alleen. 
Vaimon Open Hereford Burger sai myös kiitettävät arvosanat. Olen viimeisen päälle burgermiehiä ja ehkä pieni annoskateus iski kun annos tuotiin pöytään. Pakko se on itsekin käydä vielä joskus syömässä ;)

Kun itse tekee paljon ruokaa niin sitä vaatii myös ravintoloilta tiettyä tasoa varsinkin raaka-aineiden suhteen. Barpuurin annoksissa tuoreuden maistoi ja muutenkin ruoassa oli kaikki kohdillaan.
Nuorempi tytöistä söi lasten menusta kinkkupizzan hyvällä ruokahalulla.


Loput Ilmajoen Makkaramestarien valmistamista peukkunakeista ja ranskalaisista vanhempi otti mukaan ja viimeisteli annoksen autossa matkalla kotiin ;) Millainen hulabaloo on suurperheen päivä sisäaktiviteettipuistossa? Onnistuuko reissuilu lakeudella, kun lapsilla on erityisruokavalioita? Entä saako bloggaajaäiti lähilomalla teinin irti älypuhelimesta? Tempaudu mukaan matkatarinoihin osoitteessa www.lakeudelle.fi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti