tiistai 27. kesäkuuta 2017

Pinaattilätyt

Jos oot tarpeeksi vanha niin sullekkin tulee varmasti pinaatista mieleen Kippari-Kalle ja kuinka se saa siitä lisää voimaa.
No jos mun lapsilta kysytään, että mitä pinaatista tulee mieleen niin se on ehdottomasti pinaattilätyt. 
Pinaattilätythän muuten kuuluu oikeaoppisesti syödä jauhelihakastikkeen kera niin kuin Seinäjoen kouluissa on tehty 70-luvulta lähtien ;)

Ei se kaupan einesvaihtoehto mikään huono ole, mutta kyllä se vaan on parempaa, kun taikinan tekee itse maitoon ja paistaa oikeassa voissa nätin ruskean paistopinnan.

150g Pinaattia (pakastettu Apetit)
3 dl Maitoa
2 dl Ruokakermaa
2 Kananmunaa
3 dl Vehnäjauhoja
1,5 tl Suolaa
Voita paistamiseen

Sulata pinaatti esim. mikrossa. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Lisää loput ainekset ja vispaa tasaiseksi taikinaksi. Jätä kulho rauhaan puoleksi tunniksi ennen paistamista.
Paista letut lättypannulla voissa. Hellasta ei kannata ottaa kaikkia tehoja irti. Omassa keraamisessa liedessä asteikko on 1-9 ja kun pannun sai kuumaksi niin 6 oli optimi paistolämpö.   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti