lauantai 1. heinäkuuta 2017

Nopeat rieskarullat

Suomen kesässä on rajallinen määrä hellepäiviä ja silloin kun sellainen sattuu kohdalle niin ainakin meillä niistä otetaan kaikki irti.

Kun aurinko oikein lämmittää niin sisällä ei kyllä huvita viettää yhtään ylimääräistä aikaa vaan me ollaan käytännössä aamusta iltaan ulkona.
Kuitenkin joka päivä pitää jotain syödä niin on mukavaa, jos se ruoka valmistuu nopeasti.

Otin testiin Korv Göransin uutuuden, grillatun ja valmiiksi viipaloidun broilerin. Pakkauksesta löytyy sininen "Ruokaa omasta maasta" joutsenmerkki joten se takaa lihan olevan maailman puhtainta antibioottivapaata lihaa (no en mä muuten edes kirjoittaisi tästä tuotteesta jos merkkiä ei olisi).
Tuotetta pitäisi löytyä Citymarkettien, Halpa-Hallien ja Minimanien pakastealtaista ja jos näin ei ole niin nyppää kauppiasta hiasta.

Rieskarullat on kyllä näppärä välipala/lounas. Rullat syödään kylmänä joten ne voi valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin odottelemaan tai ottaa piknikille mukaan. Rieska kannattaa muuten olla aika ohutta ja melko tuoretta niin se kestää helpommin käärimisen.
Tässäkin jokainen voi täytteet laittaa omien mieltymyksien mukaan, mutta itse täytin rullat näin..

Rieskaa
Göransin broilerviipaleita
Kiinankaalta
Kurkkua
Makeaa suippopaprikaa
Avokadoa
Suolaa 
Pippuria
Göransin valkosipulikastiketta.

Ensimmäiseksi laita pannulle nokare voita ja lisää jäiset broiskuviipaleet. Liha on valmiiksi suolattua joten sitä ei välttämättä tarvitse erikseen maustaa vaan riittää, että otat niihin vaan hyvän paistopinnan. Liha valmistuu sillä aikaa lähes itsestään kun pilkot muita täytteitä. Muistat vaan välillä sekoitella.
Tee kiinankaalista, kurkusta ja paprikasta ohutta suikaletta.
Levitä lusikalla avokadoa rieskan päälle ohut kerros. Rouhaise pinnalle myllystä hieman suolaa ja mustaa pippuria.
Laita rieskalle seuraavaksi muut täytteet limittäin maltillisesti ja viimeistele valkosipulikastikkeella. Jos et ole valkosipulin ystävä niin ihan perus majoneesi käy myös hienosti.
Pyöräytä rieska tiiviiksi rullaksi ja lätyn koosta riippuen leikkaa se puoliksi. Ja näin, rulla on valmis syötäväksi :)  

Yhteistyössä: Korv-Görans

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti