lauantai 25. marraskuuta 2017

Lohikiusaus

Meillä on arkena kaksi päivää kun ei lapsilla ole mitään harrastuksia. Itse teen edelleen joka toinen viikko iltavuoroa ja perheen pää tekee opiskeluihin liittyviä harjoittelujaksoja kolmessa vuorossa.

Tämä johtaa väkisinkin siihen, että ruoan pitää olla sellaista mikä ei vaadi suuria esivalmisteluita tai jatkuvaa läsnäoloa valmistuksen aikana.
Lohikiusaus on helppo ruoka, ainekset uunivuokaan ja tunnin päästä ruoka on pöydässä. 
Kun osan lohesta korvaa savustetulla versiolla niin kiusaukseen tulee lisää makua.
Lapset ei vieläkään ole näkyvän sipulin ystäviä joten tein tämän pelkästä perunasuikaleesta.


1 kg Peruna(sipuli)suikaletta
n.200g Lohta
n.100g Savulohta
2 dl Kermaa 
2 dl Ruokakermaa
1,5 tl Suolaa
1 tl kuivattua Tilliä
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Valkosipulijauhetta

Lämmitä kiertoilmauuni 220°c
Kaada voideltuun uunivuokaan puolet perunasuikaleesta. Kuutioi lohet ja levitä suikaleiden päälle. Lisää seuravaaksi mausteet ja loput perunasuikaleet. Viimeisenä lisää kermat ja nosta vuoka uuniin. Paista puolisen tuntia ja sekoittele aineksia kertaalleen. Paista vielä 20min. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua. 200-asteinen lohikiusaus tuntuu ikävältä kun se tarttuu kitalakeen.
Omaan makuun suolaa olisi saanut olla enemmän, mutta mennään tällä kertaa näin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti