sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Asia on pihvi tai tässä tapauksessa Rib Eye Steak

Jos kysyy oikein hc-grillaajalta kysyy mielipidettä niin kaasulla grillaaminen ei ole sitä oikeaa grillaamista.

Itse ainakin nykyisessä elämänvaiheessa arvostan nopeutta ja helppoutta joten kaasugrilli on mulle se ykkösvaihtoehto. 
Varmasti sitten joskus kun ruuhkavuodet helpottaa niin investoin itselleni kunnon hiiligrillin ja rakentelen päivällistä useita tunteja.

Jos jollekkin on jäänyt vielä epäselväksi niin olen lihamies henkeen ja vereen. Atrialla on ollut muutaman vuoden markkinoilla loistava Rib Eye Steak mistä riittää syömistä isompaankin nälkään.
Lihaa grillatessa ajastin on hyvä apuväline. Tästä miehekkäästä pihvistä saa varmasti syömäkelvotonta paistamalla sen läpikypsäksi.
Kun pihviä kääntää muutaman kerran grillauksen aikana niin lihassa oleva rasva sulaa mukavasti ja mehevöittää koostumusta sekä makua.

Laadukkaan lihan maustamisessa suola ja pippuri riittää aika pitkälle, mutta mun mielestä pinnalle valeltu maustettu voisula antaa pihville sen viimesen silauksen.



Valeluliemi:

25g Voita
2 tl suolaa
1 tl Savupaprikajauhetta
1 tl Valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua Timjamia
1 tl sipulijauhetta

Sulata voi mikrossa ja sekoita mausteet mukaan.
Hiero pihvien pintaan rypsiöljyä, suolaa ja mustapippuria
Kuumenna grilli kunnolla kuumaksi. Grillaa pihvejä suoralla lämmöllä 4 minuttia kerran kääntäen. Valele pihvin pintaan voisulaa ja käännä pihvi. Grillaa 2 minuuttia ja toista sama toiselle puolelle. Voisula saattaa hieman ruokkia liekkejä liikaa, että siirrä pihvejä sivuun jos alkaa liekit nousta :)
Anna lihan vetäytyä muutama minuutti. Nauti liha salaatin ja hyvän pienpanimo-oluen kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti