"Pizzapäivä on aina hyvä päivä"
Tykkään nostaa esiin blogissa ja somekanavissa hyviä suomalaisia tuotteita ja raaka-aineita.
Sain Kala-Lapin edustajalta* kattavan näytepaketin heidän tuotteitaan.
Laadukkaasta suomalaisesta kirjolohesta käsityönä valmistetut tuotteet takaavat korkean laadun ja uniikin makuelämyksen.
Savulohipastan ohje löytyykin jo arkistosta ja nyt on pizzan vuoro.
Pizzan valmistuksessa kaikki lähtee pohjasta. Näin kaupan hyllyssä Hungry Chef 00-pizzajauhoja ja päätin ottaa ne testiin. Ajattelin pelata varman päälle ja kävin heidän nettisivuillaan katsomassa ohjeen. Tälläkään kertaa en jaksanut taikinaa kohottaa yön yli vaan vatsa sanoi, että parin tunnin kohotus riittää :)
Muuten tein alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta jauhoja laitoin 400g ja vesi oli reilusti käden lämpöistä. Hyvin onnistui sekin!
Jos sulla on pizzakivi niin käytä sitä. Myös esilämmitetty uunipelti käy hyvin.
Loput ainekset olivat:
Lapin Kylmäsavu kirjolohta
Tomaattikastiketta
Jukolan Cheddaria
Punasipulia
Creme Bonjour ruohosipulituorejuustoa
Tilliä
Kapriksia
Laita pizzakivi/uunipelti kiertoilmauuniin ja lämmitä se 250°c
Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele jauhotetulla tasolla pizzan muotoon. Jauhoja saa käyttää reilusti varsinkin jos paistaa suoraan kiven päällä.
Raasta juusto ja suikaloi punasipuli. Leikkaa lohesta ohutta viipaletta.
Levitä pohjalle ensin tomaattikastike ja oman maun mukaan juustoraastetta. Laita pohja paistumaan uuniin 7 minuutiksi.
Lisää lohi, punasipulit ja tuorejuustosta "kökkäreitä" ympäri pizzaa. Laita vielä tilli sekä kaprikset ja laita uuniin vielä 2 minuutin ajaksi
Takaan, että maku on kohdillaan ;)
*ilmainen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti