lauantai 17. maaliskuuta 2018

Pinaattilätyt ja Jauhelihakastike

Tämä ruoka aiheuttaa somessa aina säpinää :)

Seinäjokinen kouluruokaklassikko mitä on tarjottu kouluissa jo 70-luvulta lähtien. Tästä herkullisesta yhdistelmästä saadaan kiittää jo eläköitynyttä koulujen ruokapalveluiden päällikköä Mervi Röysköä.

Ei-seinäjokiset eivät voi yhdistelmää käsittää.** Poikkeuksena Ilmajoki missä myös ovat koululaiset nauttineet pinaattiletut jauhelihakastikeen kera. 
Latasin pari päivää sitten kuvan annoksesta blogin Instagramiin ja Facebookkiin niin ihmiset innostuivat kummastelemaan yhdistelmää ja kertomaan oman mielipiteensä siitä kuinka pinaattilätyt kuuluisivat heidän melestään syödä. 
Erilaiset hillot nousivat suosikeiksi. Esimerkiksi Seinäjoen silloisessa naapurikunnassa Nurmossa lätyt saivat kaveriksi karviaismarjahillon ja täyttävän salaatin. Sekö sitten ei ole kummallista? Sittemmin Nurmo on liittynyt Seinäjokeen joten myös siellä on päästy ainoan oikean yhdistelmän makuun ;)
Entäs Pirkanmaan suunnalla tarjottu muusi ja pinaattilätyt? Kaksi lisuketta lautasella, missä proteiini?
Yhtä eksoottiselta kuulostaa valkokastike/kananmunakastike lättyjen kaverina..

Pinaattilätyt ostan yleensä Atrian valmistamana. Toki jos aikaa on niin blogista löytyy myös resepti

Jauhelihakastike

400g Naudan Jauhelihaa
1 Sipuli
1 Valkosipulin kynsi
2 tl suolaa
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Valkosipulijauhetta

Hienonna sipulit ja ruskista jauhelihan kera pannulla. Mausta ja siirrä sivuun odottelemaan.

3 dl Vettä
3 dl Ruokakermaa
2,5 rkl Voita
2,5 rkl Vehnäjauhoja
1 rkl Ketsuppia
1/2 Lihaliemikuutio
1 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta

Sulata voi kattilassa ja sekoita jauhot mukaan. Ruskista seos tummaksi(älä kuitenkaan polta) ja lisää vesi sekä 2 dl kermaa. Lisää mausteet ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
Lisää jauheliha ja loput kermasta. Kiehauta ja tarkista maku.


**Kirjoittaja on paljasjalkainen seinäjokinen joten teksti on vahvasti puolueellinen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti