lauantai 10. maaliskuuta 2018

Lasagne

Ensinnäkin pahoittelut siitä, että blogin päivitystahti on hidastunut! En ole kyllästynyt bloggaamiseen vaan aikaa ei vain tahdo riittää reseptien luomiselle. Me ollaan rempattu meille uusi koti ja remontti jatkuu edelleen. Vaimon kätilöopinnot on loppusuoralla ja niiden sovittaminen oman vuorotyön ja lasten harrastusten kanssa on välillä haastavaa.
Kyllä me silti syödään joka päivä, Instagramin puolella voi seurata meidän perheen touhuja ja ruokahommia lähes reaaliajassa :)

Hoksasin, että perinteistä lasagnea en ole vuosiin kokkaillut ja näin ollen myös sen resepti puuttuu blogista. Nyt siihen tuli muutos. 
Sopivasti Jukolan Juuston juustomestari Markku Liias oli ohikulkumatkalla ja toi mulle näytteeksi kasan Aitoa Cheddaria.

Mun mielestä lasagne ei saa olla kuivaa. Tein ison satsin hyvää juustokastiketta ja tomaattikastikkeella kyllästettyä jauhelihaa.
Ruokaa tuli vähintäänkin riittävästi, mutta se ei haittaa. Lasagne on melkein parempaa seuraavana päivänä ja se kestää myös hyvin pakastamisen.


n.20 kpl Lasagnelevyjä
800g Naudan jauhelihaa
2 pulloa/800g Mutti Tomaattikastiketta
2 Sipulia
3 Valkosipulin kynttä
4-5 Basilikan lehteä
1 rkl Vasikkafondia
1 rkl Sokeria
2 tl Suolaa
1 tl Oreganoa
1 tl Timjamia
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Valkosipulijauhetta 
1 tl Paprikajauhetta

Juustokastike:
7dl Täysmaitoa
320g Jukolan Juustoa raastettuna
5 rkl Voita
0,75 dl Vehnäjauhoja
2 tl Suolaa


Laita kiertoilmauuni kuumenemaan 175°c ja voitele uunivuoka.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita paistinpannulle nokare voita ja ruskista jauheliha sipulin kera. Tämän jälkeen hienonna basilikan lehdet ja lisää pannulle mausteiden kera. Sekoita mukaan tomaattikastike, maistele ja siirrä sivuun odottelemaan juustokastikeen valmistumista. Paistinpannu saa olla mallia iso. 
Kuumenna maito erillisessä kattillassa, mutta älä keitä sitä.
Sulata voi mielellään pinnoitetussa kattilassa ja sekoita jauho mukaan. Lisää maitoa sekoitelleen vähän kerrallaan ja keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lopuksi lisää juustoraaste sekä suola. Mikä tahansa maku Jukolan Cheddareista kelpaa. Mä käytin voimakkaampaa Finnjäveliä ja mustapippuri chedukkaa.
Aloitin kerrostamisen niin, että pohjalle laitoin ensin jauhelihaa, seuraavaksi lasagnelevyjä 5 kpl ja lopuksi juustokastiketta. Viimeiseen kerrokseen tuli ensin levyt ja sen jälkeen jauheliha sekä juustokastike. Pinnalle raastoin vielä lisää juustoa.
Pidin vuokaa 175°c uunissa 50min. On hyvä jos maltat antaa lasagnen vetäytyä vartin verran ennen syömistä. 



1 kommentti:

  1. Nams. Mietityttää tuo levyjen määrä 20 kpl. Kun ite laitan 12 kpl ja saman verran soosia ja pidän sitä löysänä. Silloin ei oo kuivaa lasukka. Mut niinhän se on, et makuja on monia ja erilaisia.Mukava resepti.

    VastaaPoista