tiistai 23. huhtikuuta 2019

Grillattu Varhaiskaali

Taas tulee laitettua grilliä tulille useamman kerran viikossa.. Varsinkin kun se on putsattu syksyn jäljiltä ja samalla ihmetelty viime vuosien tapaan, että miksi sitä ei voi putsata kunnolla kun kausi loppuu.

Tuli vaan ajatus mieleen, että kuinka itselläni grillaaminen on muuttunut vuosien varrella. 
Jos katsotaan vaikka kymmenen vuotta taaksepäin niin grillissä tirisi oikeastaan vaan makkaraa ja jotain lihaa. Kasvisten virkaa toimittivat pekoniin käärityt herkkusienet. Ei siinä, hyviä nekin ovat ja edelleen vähintään kerran kesässä on pakko saada myös aurajuustolla täytettyjä sieniä. 
Jossain kohtaa tuli mukaan grillatut maissit. Ne ovat pysyneet mukana näihin päiviin saakka.

Niin hyvää kuin grillimakkara onkin niin harvemmin sitä enää itseltä grillistä löytyy. Eikä se ainakaan ole pääosassa niinkuin aikaisemmin. 
Blogin seuraajille ei varmaankaan tule yllätyksenä, että lihaa on aina grillissä jossain muodossa. 
Nykyään tulee kuitenkin enenevissä määrin panostettua erilaisiin kasvislisukkeisiin. Ei ole yhtään harvinaista, että lihan seurana on pari-kolme erilaista kasvista. Esim tankoparsaa, broccoliinia, paprikaa tai vähintään maissia.
Yksi parhaista kasvislisukkeista on omasta mielestäni grillattu varhaiskaali. Vielä ei näin huhtikuussa kotimaista kaalta kaupasta löytynyt, mutta unkarilaista oli jo saatavilla.
Varhaiskaali on aika helppo sekä maukas grillattava, mutta hieman enemmän se vaatii vahtimista.
Tarvitset ainoastaan:

1 kpl Varhaiskaalta
n. 25g Voita
Suolaa

Poista kaalista päällimmäiset lehdet jos ne näyttävät kovin nuutuneilta/likaisilta. Leikkaa se pitkittäin neljään osaan. Jätä kanta ehdottomasti paikalleen niin se pysyy myös kasassa. Leikkaa niin, että jokaiseen palaan jää vähän kantaa.
Sulata voi ja sivele sitä kaalin leikkauspinnoille. Rouhaise myös suolaa mukaan.
Niinkuin aiemmin kirjoitin niin kohtalaisen helppo grillattava varhaiskaali on, mutta sitä pitää kyllä vahtia kokoajan koska se kärtsähtää aika herkästi.
Grillaa kaalta kohtalaisella lämmöllä ja kääntele usein. Valele samalla loput voisulasta kaalin pinnoille.
Kun se on saanut sopivasti väriä niin ripauta päälle vielä pikkuisen suolaa ja ei muuta kuin ääntä kohti!

1 kommentti:

  1. Olipa hyvä kun tuli luettua tämä postaus. Ei mulle oo tullu mieleenkään että vois grillata muita kasviksia kuin maissia. Nyt olen oppinut paljon uutta.
    Tämä oli niin erilainen ja mielenkiintoinen blogi, että jään tätä seuraamaan ja liityn vielä lukijaksikin.
    Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujallla.
    Lämmintä alkanutta viikkoa sulle.

    VastaaPoista