keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Smetanariisiä ja broileria

Vuosituhannen vaihteessa meidän parisuhteen alkutaipaleella ei hirveästi kotona kokkailtu. Jos ruokaa tehtiin niin se oli hyvin usein riisiä ja hunajamarinoitua broilerin filesuikaletta kermakastikkeessa. Jossain vaiheessa kuitenkin tämä ihanuus alkoi jo tulla korvista ulos ja itselleni tuli useamman vuoden tauko ennenkuin riisiä ja kanaa söin. 
Pitkällisen tuotekehityksen johdosta, viime vuosina broisku on löytänyt taas tiensä meidän ruokapöytään. 
Broileriruokien kunkku on Peggyn Igorin Kana, mutta tässä hieman yksinkertaisempi ohje arkeen. Ruoka kun tulee lähes itsestään valmiiksi. Esivalmisteluineen aikaa menee reilu kolme varttia.


4-6 kpl Broilerin reisipaloja
1 prk/120g Smetanaa
5 dl Kanalientä
3 dl Riisiä
3 dl Vettä

Toki annoksessa voit käyttää broilerista mitä osaa tahansa, mutta mielestäni reisipalat on linnun maukkain osa. Pintamaustoin reisipalat suolalla, currylla, savupaprikajauheella ja mustapippurilla.
Lämmitä uuni 200°c 
Kiehauta puoli litraa vettä ja liota sinne yksi kanaliemikuutio.
Levitä uunivuuan pohjalle kypsentämättömät riisit ja kaada päälle kanaliemi. Aseta reisipalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin niin nahka rapeutuu mukavasti uunissa. Laita smetanakökkäreitä ympäri uunivuokaa. Mitään muita mausteita ei välttämättä tarvitse käyttää. Laita vuoka uuniin 20 minuutiksi. Tämän jälkeen lisää vielä 3dl vettä ja sekoittele smetana kunnolla riisin joukkoon. Laita uuniin vielä toiseksi 20 minuutiksi. Ota vuoka uunista, sekoita riisiä vielä kerran ja ruoka on valmis lautaselle :)  

2 kommenttia: