Pitkällisen tuotekehityksen johdosta, viime vuosina broisku on löytänyt taas tiensä meidän ruokapöytään.
Broileriruokien kunkku on Peggyn Igorin Kana, mutta tässä hieman yksinkertaisempi ohje arkeen. Ruoka kun tulee lähes itsestään valmiiksi. Esivalmisteluineen aikaa menee reilu kolme varttia.
4-6 kpl Broilerin reisipaloja
1 prk/120g Smetanaa
5 dl Kanalientä
3 dl Riisiä
3 dl Vettä
Toki annoksessa voit käyttää broilerista mitä osaa tahansa, mutta mielestäni reisipalat on linnun maukkain osa. Pintamaustoin reisipalat suolalla, currylla, savupaprikajauheella ja mustapippurilla.
Kiehauta puoli litraa vettä ja liota sinne yksi kanaliemikuutio.
Levitä uunivuuan pohjalle kypsentämättömät riisit ja kaada päälle kanaliemi. Aseta reisipalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin niin nahka rapeutuu mukavasti uunissa. Laita smetanakökkäreitä ympäri uunivuokaa. Mitään muita mausteita ei välttämättä tarvitse käyttää. Laita vuoka uuniin 20 minuutiksi. Tämän jälkeen lisää vielä 3dl vettä ja sekoittele smetana kunnolla riisin joukkoon. Laita uuniin vielä toiseksi 20 minuutiksi. Ota vuoka uunista, sekoita riisiä vielä kerran ja ruoka on valmis lautaselle :)
Meinaa kyllä tehdä tätä ihanuutta :)
VastaaPoistaSuosittelen! Helppoa ja hyvää :)
Poista