maanantai 14. marraskuuta 2016

Pitaleipä

Myös pitaleipä on helppo tehdä itse. Valmistamiseen et tarvitse aikaa tuntia enempää.

3 dl Vettä
n. 7dl Vehnäjauhoja
1 pss Kuivahiiva
1 rkl Oliiviöljyä
1 tl Suolaa

Laita sekoituskulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi ja kuivahiiva. Anna seistä viitisen minuuttia. Lisää mukaan oliiviöljy ja suola.
Lisää jauhot erissä ja vaivaa käsin tai yleiskoneella taikinakoukulla viiden minuutin ajan.
Kohota liinan alla vedottomassa paikassa puoli tuntia.
Lämmitä uuni 250°c. 
Leikkaa taikina tasakokoisiksi paloiksi ja pyörittele palloiksi.
Kauli tai taputtele taikinapallot puolen sentin vahvuisiksi ympyrän muotoon. Anna kohota liinan alla vielä kymmenen minuutia. 
Jos jauhotat leipiä hieman niin voit laittaa ne suoraan esilämmitetylle uunipellille ilman leivinpaperia.
Paista leipiä kunnes ne ovat kohonneet taskullisiksi ja saaneet hieman väriä.
Ohje kebabille, tomaattikastikkeelle ja jugurttikastikkeelle löytyy täältä Jos halut sen täyttää vaihtoehtoisesti kanalla niin pulled chickenin ohje on täällä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti