keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Peggyn Igorin kana

Aika tarkasti kaksi vuotta sitten Peggyn pieni punainen keittiö julkaisi ohjeen Igorin kanalle. Hänellä ei varmasti ollut aavistusta millainen hittiruoka siitä syntyy. 
Igorin kana on kerännyt kiitosta sekä ylisanoja ympäri blogimaailmaa ja kotikeittiöitä.

Smetanainen broileri on sitä parasta talviruokaa. Tämän ruuan maku vaan paranee seuraavana päivänä. Meillä tätä ei kyllä ole jäänyt hirveästi seuraaville päiville, koska yleensä sitä pitää santsata ähkyyn asti :)

Alkuperäinen resepti on niin hyvä ettei se juurikaan vaadi tuunausta. Ainostaan suolakurkkuja pilkoin mukaan kaksin kappalein ja broilerin rintafileet pienin paloiksi ja maustoin savupaprikalla ja suolalla. Lisäksi valkosipulin suurena ystävänä laitoin sitä vähän enemmän.
Jos et ole vielä Igorin kanaa testannut niin korjaa asia pikimmiten. Ihastut varmasti!

600-800g Broilerin rintafilettä
2 Paprikaa (esim. punainen ja keltainen)
2 isoa Sipulia
4 Valkosipulin kynttä
350g Smetanaa
70g Tomaattipyrettä
1 rkl Sokeria
2 tl Suolaa
2 dl Kanalientä
1-2 Suolakurkkua
kourallinen tuoretta Persiljaa (puolet voi jättää koristeluun)


Suikaloi sipulit ja paprikat. Pilko valkosipulin kynnet ja kuutioi suolakurkku. Kiehauta 2 desiä vettä ja liota sinne puolikas kanaliemikuutio.
Paloittele broiskun fileet halutessasi pienemmiksi. Kuumenna paistinpannulla nokare voita. Ota fileisiin pannulla väriä ja mausta suolalla, savupaprikajauheella ja mustapippurilla. Kippaa fileet uunivuokaan odottamaan. Kuutioi suolakurkut mukaan vuokaan.
Laita pannu takaisin hellalle ja lisää tilkka öljyä sekä voita.
Kuullota sipuleita ja paprikaa hetki.
Lisää loput ainekset ja keitä kasaan muutama minuutti.
Kaada kastike vuokaan ja paista 175°c uunissa n.30min.
Ruoka on mielestäni parhaimmillaan riisin kera nautittuna.

5 kommenttia:

  1. Tää on nyt aika monen to do-listalla. Allekirjoitan myös kaiken ylimmäisen!

    (kai tuut ruokaverstaaseen?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hauska, että säki innostuit kirjoittamaan Igorin kanasta melkein samana päivänä :D
      Tuohon tulevaan verstaaseen en pysty irrottautumaan.

      Poista
  2. Toimii myös possusta (oli halvempaa). Kanaliemen tilalle lihaliemi. :)

    VastaaPoista
  3. Tein ja onnistui... Todella hyvää.

    VastaaPoista