perjantai 19. helmikuuta 2016

Moskovan Pata

"Smetanaa, Aurajuustoa.."

Tästä uunipadassa haudutettavasta ruuasta tuli mun uusi suosikki.
En edes tiennyt tälläisen herkun olemassaolosta ennenkuin näin siitä kuvan Instagramissa. Sattumalta myös kaveri jonka kanssa usein vaihdellaan hyviä ruokavinkkejä antoi suosituksen kyseiselle pataruualle.

Google paljasti mulle sen, että reseptin on alunperin kirjoitellut Mysi Lahtinen 90-luvun alun Hesarin kuukausiliitteeseen.
Esimerkiksi Kodin Kuvalehden sivuilla voi alkuperäistä ohjetta käydä ihmettelemässä, mutta ei mun oma versio kovin paljon siitä poikkea.
Esivalmisteluineen aikaa saa varata ainakin kolmisen tuntia. Mulla oli lihana Atrian Takuumureaa sisäpaistia joten 2h kypsennys oli riittävä.


1 kg Naudan Paistia
240g Smetanaa
170g Aurajuustoa
5 dl Lihalientä
3 Sipulia
2 Valkosipulin kynttä
3 Suolakurkkua
2 rkl Hunajaa
2 Laakerinlehteä
3 rkl Vehnäjauhoja
2 tl rouhittua Mustapippuria

Kiehauta puoli litraa vettä ja liota sinne yksi lihaliemikuutio. 
Suikaloi sipulit ja pilko valkosipulin kynnet. Kuutioi kaksi suolakurkkua.
Kuullota sipuleita voissa paistinpannulla muutama minuutti. Heitä suolakurkut ja mustapippuri mukaan.
Kuutioi paisti. Mun uunipataa voi käyttää myös hellalla niin ruskistin kuutioidut lihat suoraan uunipadassa voi-öljy seoksessa. Vaihtoehtoisesti ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla ja siirrä pataan.
Lisää pataan ruskistettujen lihojen kaveriksi vehnäjauhot, hunaja, lihaliemi ja pannusta sipulit sekä suolakurkut. Sekoita. Lisää smetana, laakerinlehdet ja murusta Aurajuusto mukaan. Sekoita taas.
Laita uunipataan kansi päälle ja kypsennä 200°c uunissa tunti. Sekoita pataa ja laske lämpö 150°c. Kypsennä vielä toinen tunti tai niin kauan kuin liha on mureaa.
Jos padassa on paljon nestettä niin sitä voi loppuvaiheessa keittää kasaan ilman kantta.
Ennen tarjoilua pilko se kolmaskin suolakurkku ja lisää pataan. 
Suolaa ei erikseen tarvitse lisäillä.
Perunamuusin kanssa nautittuna ruoka oli 5/5 :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti