keskiviikko 17. elokuuta 2016

Spaghettivuoka

Mulla on selkeästi joku arkiruokavaihe menossa. Toisaalta kun katsoo blogin kävijöiden klikkauksia niin näille on myös tilausta.

Vaikka kokkailen meidän nelihenkiselle perheelle niin teen sapuskaa aina reiluja satseja. Ruokaa tuli tälläkin kerralla iso uunivuoallinen, mutta loput on meni pakastimeen sopivina annoksina helpottamaan kiireisiä arkipäiviä.
Jos et halua tehdä ruokaa varastoon niin niin käytä jauhelihaa vaan 400g ja puolita spaghetin, mausteiden ja tomaattimurskan määrä. 

500g Spaghettia
700g Naudan jauhelihaa
2 tlk/800g Tomaattimurskaa (Mutti)
1 pkt Koskenlaskija sulatejuustoa
70g Tomaattipyrettä
1 Sipuli
1 Punainen chili
2 Valkosipulin kynttä
1 rkl Sokeria
3 tl Suolaa
2 tl Oreganoa
2 tl Savupaprikajauhetta
Mustapippuria myllystä "pari rouhaisua"
1 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Voita

Keitä spaghetti reilusti suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi(al dente) paketin ohjeen mukaan(8-10min).
Hienonna sipulit ja chili. Pilko Koskenlaskija pienempiin paloihin.
Kuumenna paistinpannussa voi ja öljy. Laita pannulle jauheliha, sipulit ja chili. 
Ruskista jauheliha ja lisää pannulle tomaattipyre, suola, oregano, savupaprika ja mustapippuri. Paista pari minuuttia.
Sekoita mukaan vielä tomaattimurska ja sokeri.
Laita voideltuun uunivuokaan puolet spaghetista ja jauhelihasta. Lado sulatejuusto vuokaan seuraavaksi. Lisää loput spaghetit ja jauhelihat. Sekoittele vähän, että aineksia on tasaisesti joka puolella vuokaa.
Paista 200°c kiertoilmauunissa 20min. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile vihreän salaatin kera :)


2 kommenttia:

  1. Tämäntapaista meilläkin on tykätty syödä, helpottaa arkea kun tekee isomman satsin. Lisäksi oikein oiva jääkaapintyhjennysruokakin. :) Näin tän jo aiemmin instassa(ko se nyt oli?) ja jäi niin mieleen että pakko tehdä joku päivä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meilläkin alkaa syksyn myötä harrastukset yms. eli joka päivä ei ehdi keittiöön.
      -Mika-

      Poista