lauantai 15. syyskuuta 2018

Peltipizza - Herkullinen retroherkku

Päässä pyöri taas se perinteinen kysymys, että "mitä tänään syötäisiin" ?
Jostain juolahti mieleen, että perinteistä peltipizzaa ei ole kyllä tullut vuosiin syötyä!

Nyt unohdetaan kaikki jauhoilla ja täytteillä hifistelyt vaan tehdään perinteinen levypitsa vehnäjauhoista ilman vuorokausien kylmäkohotuksia. Täytteeksi rehellistä jauhelihaa sekä tomaattiviipaleita millä on kiva polttaa suunsa kun ei malta odottaa ruoan jäähtymistä.

Pohja

2 dl Vettä
1 pussi Kuivahiivaa
4 dl Vehnäjauhoja
1 tl Suolaa

Sekoita kulhossa kuivahiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja siirrä liinalla peitettynä kohoamaan pariksikymmeneksi minuutiksi.
Tämän jälkeen kauli pohja uunipellin kokoiseksi ja siirrä leivinpaperin päälle.

Täyte

400g Jauhelihaa
1 Sipuli
1 Valkosipulin kynsi
1 Tomaatti
2-3 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta
1 tl kuivattua Timjamia
Herkkusieniviipaleita
Ananasta
Juustoraastetta

Paseerattua tomaattia

Ruskista jauheliha hienonnettujen sipulien kanssa. Mausta suolalla, paprikajauhella ja timjamilla.
Levitä paseerattu tomaatti pizzapohjan päälle. Lisää seuraavaksi jauheliha, tomaattiviipaleita, herkkusieni. Kuten ajankuvaan kuuluu niin pizzaan laitetaan myös ananasta ja juustoraaste laitetaan päällimäiseksi :)

Paista pizzaa 225°c kiertoilmauunissa 15 minuutin ajan. Laita valmiin pizzan päälle vielä oreganoa ja nauti lauantaisaunan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti