tiistai 11. lokakuuta 2016

Mantelikala

Tässä on taas yksi herkullinen ja nopea arkiruoka. 
Mielestäni mantelikala on myös yksi koulu/työpaikkaruokaloiden helmiä. 
Meillä kotona ainakin syödään kalaa aivan liian harvoin ja yleensä se on silloin lohta eri muodoissa.
400g seitipaketti maksaa kaupassa 3-4€ joten se on myös kohtalaisen edullista kun vertaa esimerkiksi kallistuneeseen Norjan loheen.
Otin sein edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Kannattaa muuten laittaa paketti pakastepussiin tms. jos sieltä valuu sulamisen aikana nestettä.


Mantelikalahan syödään tietenkin perunamuusin kanssa. Sesongissa olevat ruusukaalit on myös herkullinen lisuke muusin ja kalan kaveriksi.

400g Seitä

2 dl Ruokakermaa
1 dl Mantelilastuja
0,5 dl Korppujauhoja
2 rkl Voita sulatettuna
1 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta
Merisuolaa
Sitruunapippuria
Tilliä


Kuumenna kiertoilmauuni 200°c. Aseta sulaneet seitipalat/fileet uunivuokaan. Rouhi pinnalle merisuolaa ja mausta sitruunapippurilla sekä kuivatulla tillillä.
Sekoita kerma, korppujauhot, mantelilastut, sulatettu voi, paprikajauhe ja suola. Anna seoksen turvota hetki ja levitä se kalan päälle.
Laita pintaan vielä koristeeksi hieman mantelilastuja. 
Kun tein ensimmäisen version tästä niin kala oli uunissa 35min ja se oli mun mielestä jo hieman kuivaa. Nyt pidin sitä uunissa 25 minuuttia ja se oli just sopivan kypsää ja mehukasta.

4 kommenttia:

  1. Millonka tuo kerma lisätään,ku ei mainintaa siitä ole lain? :)

    VastaaPoista
  2. Huomiselle ruokaa, kiitti, kuulostaa hyvältä. :) Ja sama täällä kalaa kyllä syödään, mutta seiti on aivan unohtunut. Lohen hinta on ihan pilvissä nyt..

    VastaaPoista