torstai 27. huhtikuuta 2017

Makumatkalla VR:n uudessa ravintolavaunussa

Kun kirjoittelee ruokablogia niin melkein päivittäin sähköpostiin kilahtaa kutsuja erilaisiin pressitilaisuuksiin. Lähes poikkeuksetta tilaisuudet järjestetään pääkaupunkiseudulla keskellä viikkoa. Niinkuin aiemmissa postauksissa olen kertonut niin meidän arki pyörii kahden alle kouluikäisen tytön päivähoitojen ja harrastusten sekä molempien vanhempien vuorotöiden ympärillä. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että iskän irrottautuminen normaaleista arkirutiineista edes päiväksi vaatii aina hieman erikoisjärjestelyitä.
Nopea junayhteys onneksi mahdollistaa päiväviisiitit pk-seudulle, Seinäjoelta kun hyppään junaan niin 2,5h päästä ollaan jo kohteessa. "Illaksi kotiin" pitää tässä paikkansa, vaikka se onkin toisen firman slogan :)

VR ja Avecra on aloittanut mittavan ravintolavaunujen uudistusprojektin. Aikomuksena on uudistaa asteittain kaikkien Intercity -ja Pendolinojunien ravintolavaunut vuoden 2018 loppuun mennessä. Pilottivaunu missä testataan ja kehitetään uusia toimintoja liikennöi tällä hetkellä pääasiassa välillä Helsinki-Rovaniemi.
Osa ihmisistä saattaa ajatella, että "Eihän junassa tarjottava ruoka voi olla hyvää? Ei se ainakaan silloin 15 vuotta sitten ollut kun viimeksi junassa söin.

Pääsin mukaan todellisen huipputiimin kanssa tutustumaan uudistettuun ravintolavaunuun. Itse ainakin yllätyin positiivisesti ravintolavaunun annoksista mitä pääsin maistelemaan. Varsinkin kun sai nähdä vähintäänkin haasteelliset tilat missä se ruoka-annos junassa fyysisesti valmistuu.    


Kuva: Pinkit Korkokengät
Mukaan oli mun lisäksi kutsuttu gluteenittomien ihmisten äänitorvi Pinkit Korkokengät Maiju, suosittu leivonta -ja ruokabloggaaja Ranteita Myöjen Taikinasa Marika, Suomen luetuimpiin ruokablogeihin kuuluva Beach House Kitchenin Heli ja kaikkien tuntema Hellapoliisi Kati.


Avecran tuotepäällikkö Paulo Lehtinen esitteli meille uuden ravintolavaunun tuotteet ja toiminnot


Feta-Parsakaalipiiras oli yksi mun suosikeista. Tämä löytyy jo kotimaan kaukojunien listalta luonnollisesti isommassa koossa hintaan 6,90€. Samaan rahaan saa vielä salaatin kylkeen.
Koskenlaskijalla kruunattu juuressosekeitto oli myös mun makuun.



Erilaiset täytetyt prezelsämpylät tyydyttää pienemmän nälän 
Janne maistatti myös klassiset lihapullat muusilla. Isompaan nälkään annokseen voi tilata enemmän lihapullia.


Ylikypsää karitsaa timjamikastikkeella löytyy kuukausittain vaihtuvasta Suomi100v henkisestä menusta.(kastike oli niin hyvää, että teki mieli nuolla lautanen)
Jokainen joka on vähänkin enemmän matkustanut junalla tietää, että toisinaan ravintolavaunu on erittäin täynnä ja istumapaikasta on turha haaveilla. VR ja Avecra onkin kuunnellut matkustajien toiveta. Nyt ruoka-annokset voi ottaa kätevästi mukaan ja nauttia omalla paikalla

Ravintolavaunujen uudistus tosiaan kestää sen reilun vuoden eli nyt jos koskaan on mahdollista vaikuttaa kaukojunien ravintolapalveluihin. Ota VR:ään rohkeasti yhteyttä ja anna palautetta!
Uuteen ravintolavaunuun ja ruokalistaan voit tutustua tarkemmin täällä.

Kiitos VR ja Avecra kutsusta!
#uusiravintolavaunu 
#makumatka

8 kommenttia:

  1. Huikee makumatka olikin ja yllätyin kyllä miten hyviä ruuat olivat. Itsellä oli se kuva, ettei ravintolavaunun tarjottavat hääppöisiä ole. Tälläisiä herkkuja kun on tarjolla, niin varmasti tulee ostettua :)

    VastaaPoista
  2. Nyt on Vr panostanut positiivisesti, iso peukku sille. tarjottavat näyttävät hyviltä ja hintakin kohdillaan. Hienoa, että valikoima on laajentunut niistä iän ikuisista sämpylöistä näihin annoksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä sen maistoi ja kuuli, että nyt ollaan ihan tosissaan :)

      Poista
  3. Nyt oli kyllä niin kiva pressi. Oli mahtava tutustua. Olen juuri lataamassa videota tapahtumasta. Ihanaa on päästä vaikuttamaan <3

    VastaaPoista
  4. Olipa hieno tilaisuus, kiitos seurasta. Mahtavasti olet saanut makuretken tallennettua : ) Suuri yllätys oli, että junasta saa kohtuuhintaista ja maistuvaista ruokaa. Ei tarvitse pakata omia subeja mukaan enää...; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä kiva pressi :) Mun mielestä hinta-laatusuhde oli tuotteissa kohdillaan!

      Poista