keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Broileri Juurespedillä


Yksi parhaista hävikistä herkuksi sapuska. Käytännössä tässä voi samalla inventoida koko jääkaapin vihanneslokeron. Hieman jo nuutuneet kasvikset ja juurekset käy tähän ruokaan vallan mainiosti. 
Tämä on myös helppo ja vaivaton arkisafka. Tokikaan kovin isoa porukkaa ei yhdellä broiskulla ruoki, mutta kyllä tämä meidän nelihenkiselle perheelle riittää.


Kokonainen Broileri 


Jauhoista perunaa (kuorineen)
Bataattia
Porkkanaa
Sipulia
Valkosipulin kynsiä
Kukkakaalta
Sitruuna(pieni)
Oliiviöljyä
Suolaa
Mausteita 
(Rosmariinia)



Ota broileri huoneenlämpöön 45-60min ennen paistoa.
Lämmitä kiertoilmauuni 225°c
Pilko juurekset suunnilleen samankokoisiksi paloiksi ja lisää ne uunivuokaan. Lohko sipuli neljään osaan. Valkosipulin kynnet voi puolittaa tai jättää kokonaisiksi.
Pese sitruuna hyvin, puolita ja tökkää se kanan sisään.
Maustoin juurekset suolalla, mustapippurilla, savupaprikajauheella, sipulijauheella ja kuivatulla timjamilla. Kaada päälle kunnon loraus oliiviöljyä ja sekoittele juureksia uunivuuassa.
Kypsennä aluksi juureksia 10min. Tee linnulle tilaa vuoan keskelle, valele pintaan oliiviöljyä ja sen jälkeen laita se juurespedille. Laske lämpö 200°c ja kypsennä vielä 50min.
HUOM! Ota lämpötilat ja paistoajat viitteellisenä, uuneissa on eroja. Mun kiertoilmauunilla tällä ohjeella tulee kypsää ja mehukasta kanaa.
Lopuksi ota sitruunan puolikkaat kanan sisältä pois ja laita nakkaa biojätteeseen.
Nämä pintamaustetut broilerit on helppo valinta




2 kommenttia:

  1. Harvemmin tulee tehtyä koko broilerista ruokaa, mutta tämä kuulostaa jo liian helpolta, testiin siis! :)

    VastaaPoista