maanantai 12. lokakuuta 2015

Perinteinen Hernekeitto

Tämä ruoka on ollut to do -listalla siitä lähtien kun kaupassa näin possun etupotkia. Nyt en väitä, että perinteinen purkkihernari olisi jotenkin huonoa tai pahaa. Tämä pitkän kaavan mukaan tehty hernekeitto on vähintäänkin yhtä hyvää. 
Savustettu possunliha kävisi tähän vielä paremmin, mutta kyllä ihan naturel possun potka antoi hyvin makua kun sen keitti herneiden kanssa. 
Vaikka keiton esivalmistelut pitää aloittaa jo edellisenä päivänä niin ei tämä mitenkään suuritöinen ole. 


Hernekeiton voi valmistaa hakatulla sipulilla Aromipesässä kuten Mikko kultaisella 90-luvulla tai sitten niinkuin minä.. :) 


1 Possun Etupotka
500g Kuivattuja Herneitä
2 l Vettä
1 Sipuli
2 tl Suolaa
1 tl Meiramia
(merisuolaa)

Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Laita ne isoon kattilaan likoamaan litraan vettä. Anna liota yön yli.
Tee potkan nahkaan muutama viilto ja hiero siihen merisuolaa. Laita potka pussiin ja jääkaappiin.
Seuraavana päivänä lisää kattilaan toinen litra vettä. Laita myös potka mukaan ja kiehauta.
Kuori reikäkauhalla pinnalle nousevaa vaahtoa pois. Lisää mukaan hienonnettu sipuli ja mausteet. Hauduta hiljalleen keittäen kannen alla 2h.
Nosta potka pois keitosta. Poista nahka ja irrota ravistele lihat irti luusta. Hienonna potkan lihat ja laita takaisin kattilaan.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti