lauantai 24. lokakuuta 2015

TexMex-Piirakka

Tämä piirakka syntyi tyylillä "mitähän aineksia täällä jääkaapissa olisi?".
Meille oli tulossa vieraita ja haluttiin tarjota myös jotain suolaista.
Olen aina tehnyt suolaiset piirakat perinteiseen piirakkavuokaan, mutta tällä kerralla tein piirakan irtopohjavuokaan. Idean ja paistoajan nappasin Valion reseptipankista.



Pohja

125g Voita
3 dl Vehnäjauhoja
1/2 tl Suolaa
3 rkl Kermaa

Nypi voi ja jauhot. Lisää suola ja kerma. Sekoita tasaiseksi massaksi. Painele taikina 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille 2-3cm korkeuteen. Vuoan pohjalle laitettu leivipaperi helpottaa piirakan siirtämistä tarjolle irtopohjan päältä. Lisäksi kun pyyhkäisee hieman voita vuoan reunoille niin säästyy ärräpäiltä sitä irrottaessa :) 
Laita vuoka odottelemaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte

400g Naudan Jauhelihaa
150g Valio Pizzajuustoraastetta
1 Salottisipuli
1 mieto Punainen Chili
1 iso Tomaatti
2 Valkosipulin kynttä
2 dl Kermaa
1 Kananmuna
1 rkl Poppamiehen Burger&Ribs Rubia
2 tl Suolaa
1 tl Savupaprikajauhetta
1 tl Chilijauhetta
1 tl Mustapippuria
1/2 tl Juustokuminaa
1/2 tl Kanelia
rkl Voita paistamiseen

Lämmitä uuni 175°c
Hienonna salottisipuli ja chili. Tee tomaatista pientä kuutiota ja raasta valkosipulit.
Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää jauheliha. Lisää sipuli ja ruskista jauhelihaa hieman. Lisää chili ja valkosipuli. Paista liha kypsäksi ja lisää tomaattikuutiot. Lisää mausteet ja paista pari minuuttia.
Siirrä paistinpannu pois liedeltä. Tarkista maku, sitä saa olla reilusti. Lisää kerma, juustoraaste ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan ja kypsennä uunissa 50min. Tarkkaile hieman piirakan paistumista. Jos ja kun pinta alkaa tummumaan liiaksi niin laita vuoan päälle folio tai pala leivinpaperia. Itse laitoin folion suojaksi puolen tunnin kohdalla.
Anna piirakan vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua.


Poppamiehen mausteet on saatu Grillikauppa.comista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti