Seinäjoella on alkukesästä laitettu käyntiin REKO lähiruokarengas missä paikalliset tuottajat voivat myydä tuotteitansa suoraan kuluttajalle.
Olen ruuanlaitossa suosinut aina kotimaisia raaka-aineita. Nykyään myös poikkeuksetta valitsen luomua ostoskärryyn jos sitä vain on saatavilla.
Viimeksi ostin suoraan tuottajilta mm. luomuperunaa ja savustettua siikaa.
Peruna oli kasvatettu 60 kilometrin päässä Joutsenjärven Luomutilalla ja siika tuli Gunnel's Fiskiltä Vaasan saaristosta. Molempien raaka-aineet olivat huippulaatuisia.
Sopi täydellisesti käyttää Sari Spåran (Sweet Food O'Mine) Meren Maku keittokirjan reseptiä lähiruokaan. Kirjoittaja kun itsekkin suosii luonnon antimia ja lähiruokaa.
Savustetun siian kaveriksi kirjasta valikoitui ohje fetajuustolla kuorrutetuille perunanpuolikkaille ja tartar-kastikkeelle.
Valmista ensimmäisenä tartar-kastike jääkaappiin maustumaan.
Perunanpuolikkaat
Sen verran poikkesin alkuperäisestä reseptistä, että jätin kalamata oliivit kokonaan pois(15 kpl), koska vaimo ei oliivien ystävä oikein ole. Fetajuustoa laitoin tuplamäärän alkuperäisestä ohjeesta. Lisäksi laitoin perunat vielä hetkeksi uuniin kuorrutteen lisäämisen jälkeen vaikka kirjassa ei niin ohjeisteta.
1-2 Uuniperunaa/syöjä koosta riippuen (siis perunoiden)
2 rkl Oliiviöljyä
n.200g Fetajuustoa
1 Punasipuli
2 rkl tuoretta Timjamia
Mustapippuria
Perunoita ei tarvitse kuoria, huolellinen pesu riittää. Puolita perunat ja aseta ne uunivuokaan/pellille. Valele perunat reilulla oliiviöljyllä. Rouhaisin myllystä myös hieman merisuolaa päälle.
Kypsennä perunoita 200°c uunissa 30-40min. Valmista täyte sillä välin.
Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuullota sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti.
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
Kun perunat on kypsiä niin lusikoi täyte puolikkaiden päälle ja laita ne takaisin uuniin grillivastuksen alle 5-10 minuutiksi.
Tartar
Tämän helpon kastikkeen ohje löytyi myös kirjasta.
2 dl tuoretta Persiljaa hienonnettuna
1/2 iso Punasipuli kuutioituna (alkuperäisessä 1/2 dl)
1 Suolakurkku kuutioituna (alkuperäisessä 1/2 dl)
2 dl Majoneesia
1/2 dl Turkkilaista Jogurttia
1 rkl Sitruunan mehua (alkuperäisessä 2 rkl)
Sekoita ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti