lauantai 12. syyskuuta 2015

Uunibroileri 2.0 Uunijuureksilla + Smoky Apple dippi

Alkaa tuo kesä olemaan pikkuhiljaa taputeltu niin pitää siirtyä grillin äärestä sisätiloihin kokkaamaan.
Talvella julkaisin reseptin uunissa kypsennetylle kokonaiselle broiskulle, mutta ainahan sitä voi reseptejä päivittää. Tälläkin ohjeella saat aikaan takuulla mehukasta kanaa ja rapeita juureksia :)
Poppamiehen Smoky Apple BBQ kastikkeesta tein edellisenä päivänä dipin bataattiranskalaisille. Dippi on makeahko, mutta se sopi hyvin tummien bataattiranujen kanssa niinkuin myös uunissa paahdettujen juuresten kaverina.


1 Kokonainen Broileri

1 pieni Sitruuna
n.30g Voita
2 rkl Tuoretta Persiljaa
1 Valkosipulin kynsi
Poppamies Burges&Ribs rubia
Oliiviöljyä

Uunijuurekset
3-4 Puikulaperunaa/syöjä
Muutama nuppu Kukkakaalta
2-3 Porkkanaa
1/2 Punasipuli
Oliiviöljyä
Suolaa
Paprikajauhetta
Mustapippuria

Lämmitä uuni 225°c
Ota broileri huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
Sekoita voihin hienonnettu persilja sekä raastettu valkosipulin kynsi.
Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla. Raota linnun nahkaa hieman fileiden ja reisien päältä ja tunge maustevoi nahan alle. Yritä olla rikkomatta nahkaa.
Hiero pintaan kauttaaltaan oliiviöljyä ja Poppamiehen kuivamaustetta. Puolita sitruuna ja laita puoliskat broilerin sisälle.
Pese puikulat huolellisesti, mutta älä kuori. Pilko perunat sekä porkkanat muutamaan osaan ja irrota kukkakaalista 3-4 nuppua/syöjä. Kuori punasipuli ja lohko se neljään osaan. Irrota sipulin palat toisistaan ja laita sivuun.
Aseta perunat, porkkanat ja kukkakaali uunivuokaan. Kaada päälle reilusti oliiviöljyä sekä mausteet. Sekoita.
Aseta juurekset vuoan reunoille niin, että keskelle jää tyhjä tila broilerille. Laita vuoka uuniin 10 min ajaksi.
Kippaa punasipulin palat uunivuokaan tyhjään kohtaan ja aseta broileri niiden päälle.
Laske uunin lämpötilaa 200°c ja paista 50min.
Kun broileri on kypsää niin siirrä se sivuun ja pyörittele juureksia vuoan pohjalla olevassa nesteessä. Sitruunan puolikkaat ovat tehneet tehtävänsä ja ne voi nakata roskiin.

Smoky Apple Majoneesi

1 Kananmuna
2 dl Rypsiöljyä
3-4 rkl Poppamies Smoky Apple BBQ kastiketta
1 tl Suolaa
1 tl Omenaviini Etikkaa

Riko kananmuna kapeaan astiaan. Lisää öljy, suola ja etikka.
Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Nosta käynnissä oleva sauvasekoitin hitaasti ylös ja laske takaisin. Toista kerran ja sekoita hieman, että ainekset sekoittuvat. Lisää bbq kastike ja sekoita huolellisesti. Majoneesissa korostuu bbq kastikkeen makeus joten maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja etikkaa.



Poppamiehen mausteet on saatu lahjaksi Grillikauppa.comilta


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen tipu! Onneksi on ruokaa uunissa tulossa, tuli nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!
      Takuuvarma ohje millä saa broiskusta sopivan mehukasta ja lisäke valmistuu itsestään samalla. :)

      Poista