torstai 3. syyskuuta 2015

Tulinen Tomaattikastike

Olen tehnyt tomaattikastikkeita monella eri tavalla. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta kun tein sen tuoreista tomaateista.
Idea tähän tuli Onko Nälkä? blogin postauksesta. Alkuperäisessä reseptissä mielenkiinnon herätti kastikeainesten paahtaminen uunissa. Pakkohan sitä oli heti lähteä testaamaan.. 

Käytin tomaattikastiketta kebabin kastikkeena. Toisena kastikkeena tulisuutta oli tasapainottamassa jogurttikastike.

Uuniin:
10 kpl Tomaatteja
2 kpl mietoa Punaista Chiliä
2 Valkosipulin kynttä 
1 Sipuli
2 Rosmariinin oksaa
3-4 Timjamin oksaa
Merisuolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä

Leikkaa tomaatit ja sipuli puoliksi. Laita korkealaitaiselle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. 
Lisää uunipellille myös kokonaiset chilit ja valkosipulin kynnet kuorineen. Heitä mukaan myös timjamin ja rosmariinin oksat.
Rouhi ainesten päälle myllystä reilusti suolaa ja mustapippuria. Valele lopuksi reilulla oliiviöljyllä.
Paahda aineksia 160°c 35min ja lopuksi 200°c 15min
Anna aineksien hetki jäähtyä kun ne on kuitenkin 200 asteisia.
Siirrä tomaatit varovasti kattilaan.  Poista chileistä vihreä kanta ja nakkaa roskiin. Leikkaa chilit ja sipulit veitsellä muutamaan osaan ja laita kattilaan. Puserra valkosipuleista sisus mukaan, ei kuoria
Siivilöi uunipellille jäänyt neste myös mukaan.

Kastikkeeseen:
1/2 dl Oliiviöljyä
3 tl Suolaa
70g Tomaattipyrettä
2,5 rkl Sokeria
1 tl Hunajaa

Sekoita loput aineksista mukaan kattilaan ja anna kiehua hetki kohtalaisella lämmöllä. Surauta sauvasekoittimella sileäksi ja keitä kasaan puolisen tuntia tai kunnes kastike on sopivan paksua.
Tarkista maku ja lisää sokeria tai suolaa tarvittaessa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti