perjantai 28. elokuuta 2015

TexMex


Jenni Häyrisen Katukeittiö - Parempaa Roskaruokaa kirja on varmasti suurin syy siihen, että nykyään teen kaikki itse alusta alkaen. Enää ei ole paluuta kaupasta ostettuihin hampurilaissämpylöihin, pitaleipiin, hodarisämpylöihin.. jne.. Nyt listaan saa lisätä tortillalätyt ja juustokastikkeen :)

Lisäksi nykyään suurin osa raaka-aineista mitä käytän on luomua. Ruuan kotimaisuus ja alkuperä on mulle ollut aina tärkeää. Aineksien puhtauteen aloin oikeastaan kiinnittämään huomiota siinä kohtaa kun meidän esikoinen alkoi syömään kiinteää ruokaa.

Pakastimessa oli satsi pulled porkkia niin lähdin sen ympärille rakentamaan ateriaa. 
Tortillalättyjen alkuperäinen ohje löytyy Dick Lindertzin Mukana Maku ruokablogista.
Idean helppoon juustokastikkeeseen bongasin Hella ja Houkutus blogista,
Lisäksi tein salsan omasta päästä omalla reseptillä.





Tortillalätyt (6kpl)

1,5 dl Täysmaitoa
n.2,5 dl Vehnäjauhoja
1/2 tl Suolaa
1 rkl Oliiviöljyä

Paistamiseen rypsiöljyä

Laita maito, suola ja oliiviöljy kulhoon. Sekoita jauhoa mukaan niin paljon, että taikina on tasainen ja kimmoisa.
Laita taikina jauhotetulle työtasolle ja jaa se kuuteeen osaan. Pyörittele pulliksi ja kauli kaulimella ohuiksi lätyiksi.
Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Paista lättyä niin kauan kun siihen alkaa muodostua kuplia. Käännä ja ota myös toiselle puolelle väriä.


Juustokastike

1,2 dl Täysmaitoa
200g Valio Cheddar sulatejuustoviipaleita
Mustapippuria

Olen testaillut paljon erilaisia juustokastikereseptejä ja parhaimpaaan lopputulokseen olen päässyt käyttämällä yksittäispakattuja juustoviipaleita. Viipaleita kannattaa laittaa vähän pienemmäksi niin ne sulaa paremmin.
Kiehauta maito kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää juusto.
Sekoita kastike tasaiseksi. Mausta mustapippurilla. Kattilaa voi vielä käyttää kuumalla levyllä sekoittamisen helpottamiseksi.
Kastike sakenee jäähtyessään.


Tomaattisalsa

3 isoa Tomaattia
1/2 Punasipuli
1 mieto Punainen Chili
1 Valkosipulin kynsi
1/2 Limen mehu
2 rkl tuoretta Persilja/Korianteri silppua
2 rkl Oliiviöljyä
1/2 tl Suolaa
Mustapippuria

Poista tomaatista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa chili pitkittäin halki, poista siemenet ja hienonna.
Raasta valkosipulin kynsi ja hienonna punasipuli.
Sekoita ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti