torstai 20. elokuuta 2015

Kanahampurilainen

Tykkään varsinkin kesällä tehdä erilaisia hamppareita ruuaksi. Kaasugrillissä on mukava käristää pekonitkin ja näin välttyä rasvankärystä sisällä.
Tein aiemmin isomman satsin hampurilaissämpylöitä pakkaseen niin tälläkään kerralla ei tarvinnut valmishöttöjä syödä.
Nyt oli broilerin rintafileen vuoro päätyä hampurilaisen väliin. Broiskun liha vaatii muutaman tunnin marinoinnin. Normaalisti suosin kokoinaisia rintafileitä, mutta hamppariin sopii paremmin jo valmiiksi ohuemmaksi leikatut fileleikkeet.
Sämpylöiden väliin laitoin myös kurkkua, tomaattia, salaatinlehden, pekonia ja omatekoista majoneesia. Tietenkin myös pari viipaletta cheddarjuustoa.


Marinadi Broilerin rintafileelle

4-6 kpl Broilerin Fileleikkeitä

1 Valkosipulin kynsi
1 Punainen Chili
1 tl Suolaa
1 tl Savupaprikajauhetta
1 tl Chilijauhetta
1 tl Garam Masalaa
Mustapippuria myllystä
Tuoretta Timjamia
Tuoretta Rosmariinia
Oliiviöljyä

Hienonna chili ja valkosipulin kynsi pienemmäksi. Laita ne mausteiden ja tuoreiden yrttien kanssa mortteliin. Laita mukaan tilkka oliiviöljyä ja jauha aineksia pienemmäksi. Lisää oliiviöljyä niin, että ainekset peittyvät kunnolla. Jauha vielä hetki.
Laita fileet kanneliseen astiaan tai pussiin ja kaada seos päälle. Pyörittele marinadi kauttaaltaan fileisiin.
Anna maustua jääkaapissa useampi tunti.
Grillaa kypsäksi kohtuullisella lämmöllä. Ohuet fileleikkeet ei ota kuin muutaman minuutin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti