sunnuntai 2. elokuuta 2015

Tahmaiset Broilerin Koipipalat

Hei olen Mika. Olen Instagram-addikti. Seuraan useita suomalaisia ja ulkomaisia ruokablogeja sekä ihmisiä jotka postaavat päivittäin toinen toistaan herkullisempia ruokakuvia.
Instagramin kuvavirran selaamisessa on hyviä ja huonoja puolia. Sieltä saa valtavasti uusia ruokaideoita, mutta kolikon kääntöpuolena on krooninen näläntunne. 
Muutama päivä takaperin silmiini osui Beach House Kitchenin ottama kuva grillatuista broilerin koipipaloista. Tietenkin itsetehdyllä marinadilla. Ruuan valmistusprosessi piti heti käydä blogista lukaisemassa ja lisätä sivu puhelimen kirjanmerkkeihin talteen.
Marinadi on todella helppo valmistaa. Ei tarvitse kuin mitata ainekset kattilaan ja keittää kasaan.
Olen vähän vierastanut luullisten koipi -ja reisipalojen grillaamista kun en omassa kaasugrillissäni niitä meinaa saada kypsäksi ilman ettei pinta ole karrella. Onnistuisihan se ajan kanssa, mutta kun sitäkään ei aina tahdo olla. Esikypsensin nuijat ennen grillaamista kuten alkuperäisessä reseptissä vinkataan.
Ruuan valmistus aloitetaan jo edellisenä päivänä kun esikypsennetyt koivet laitetaan jääkaappiin marinoitumaan.
Kun sitten myöhemmin valmistin aterian niin ruokapöydässä oli hiljaista. Ei siksi, että ruoka olisi ollut pahaa vaan siksi, että ei enempää keksinyt kehuja marinoiduille broilerin nuijille.
Vielä on kesää ja grillikautta sen verran jäljellä, että aion myös testata possun ribseihin tätä loistavaa marinadia.
Käykää katsomassa alkuperäinen resepti täältä.
Alla kerron kuinka itse sen valmistin. Pienet muutokset johtuivat ainoastaan siitä, että niitä aineksia oli jo kaapissa valmiina.

reilu 1 kg Luullisia Broilerin koipi -tai reisipaloja

1,5 dl Coca Colaa
1 dl Heinz Ketsuppia
3 rkl Ketjap Manis kastiketta
2 rkl Makeaa Chilikastiketta
1 Valkosipulin kynsi raastettuna
50g Tummaa luomu Ruokokidesokeria
2 tl Omenaviinietikkaa
1 rkl Worcesterkastiketta
Suolaa
Mustapippuria

Mittaa kastikeainekset kattilaan ja keittele hiljalleen kasaan n. 20min. Esikypsensin broileria 200°c uunissa 40 minuutin ajan.
Vaikka tuossa meidän Prismassa on varsin hyvä valikoima erilaisia lihoja niin broilerin koipipaloja ei löytynyt kuin herkullisessa iänikuisessa punaisessa maridissa. Yksinkertaisesti huuhtelin marinadin viemäriin juoksevan veden alla. Tämän jälkeen kuivasin ylimääräisen veden pois ja maustoin ne uudelleen oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja savupaprikajauheella.
Kun broileri oli esikypsennetty siirsin hieman jäähtyneet nuijat astiaan ja kaadoin marinadin päälle. Kansi kiinni ja jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän grillauksia.
Grillasin koipipaloihin hyvän tumman pinnan ja valelin vielä grillauksen aikana astian pohjalle jääneellä kastikkeella. Ei kannata ottaa grillistä ihan kaikkia tehoja irti, että palat lämpeävät myös sisältä tasaisesti.






2 kommenttia:

  1. Onpa herkullista! Apukokki valitsi täältä kokkailtavaksi jauhelihavartaat ja Gözleme-leivän, siitä tulossa tässä elokuussa blogiin meidän versio!

    VastaaPoista