Mun ruokafilosofia perustuu aika pitkälti siihen, että jos sen tekee itse niin se on parempaa. Siksi en voinut tänään ohittaa Peggyn Pienen Punaisen Keittiön postausta Facebookissa mihin hän oli linkittänyt ohjeen itsetehdyille hot dog sämpylöille.
Jälleen yksi ruoka mihin voi käyttää niitä omia suosikkiaineksia
Ohjeella tulee 8-10 kappaletta lisäaineettomia, puhtaista raaka-aineista valmistettuja hot dog sämpylöitä.
3 dl Täysmaitoa
40g Tuorehiivaa
7 dl Sunnuntai Luomu Vehnäjauhoja
25g Voita (huoneenlämpöistä)
1,5 tl Suolaa
Liota hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja lisää voi ja suola.
Lisää jauhot erissä ja vaivaa yleiskoneella 10min.
Jaa taikina 8-10 yhtä suureen palaan ja muotoile pitkuloiksi sämpylöiksi.
Kohota sämpylöitä uunipellillä liinan alla 1,5h.
Paista sämpylöitä 220°c n.10min.
Anna vetäytyä liinan alla vielä tovi ennen leikkaamista ja täytä mieleisillä täytteillä.
Ihan superhyvältä näyttää!
VastaaPoistaTänään taas käytin tätä ohjetta kun tein hodaria :)
Poista