keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Intialainen Badami Murgh eli Tomaattista Mantelikanaa

Padassa haudutettava kanaruoka ei välttämättä ole kesällä juuri se mikä ensimmäisenä tulee mieleen kun miettii, että "mitähän tänään syötäisiin?"
Tänään ei kuitenkaan Suomen kesä näyttänyt sitä parasta puoltaan ja lämmin pataruoka tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Hyvä niin, koska tämä oli parhaimman makuista intialaista ruokaa mitä olen tähän mennessä kotona kokkaillut.
Reseptin pohjana käytin kotiliesi.fi sivulta löytyvää reseptiä vuodelta 2007. Pieniä muutoksia tein.
Ruoka tarjoiltiin tutusti riisin, naanleivän ja raikkaan kurkkuraitan kera.
Intialaisessa keittiössä käytetään paljon jogurttia. Tässäkin annoksessa niin itse kanassa kuin naanleivässä ja raitassa sitä käytettiin, joten kaupasta ostamani 500g purkillinen turkkilaista jogurttia meni kokonaan.
Ohjeella tulee reilusti syötävää. Seuraavalle päivälle jäi vielä pari annosta vaikka kolme aikuista söi vatsat täyteen santsikierroksineen.
Annos on kohtalaisen helppo valmistaa, varaa kuitenkin esivalmisteluihin tarpeeksi aikaa.

600g/4-5 kpl Broilerin rintafilettä
5 Keskikokoista Sipulia
4 Valkosipulin kynttä
3 rkl Voita
3 rkl Öljyä
1 tl raastettua Inkivääriä/Inkiväärimurskaa
1 tl Kurkumaa
1 tl Korianterin Siemeniä jauhettuna
1 tl Kanelia
1 tl Juustokuminaa
1 tl Garam Masalaa
1 tl Currya
1 tl Chilijauhetta
3 tl Suolaa
1 tölkki/400g Mutin säilöttyjä Kirsikkatomaatteja
1 pieni tölkki/210g Mutin Tomaattimurskaa
0,5 dl Tuoretta Persiljaa hienonnettuna
80-100g Kuorittuja Manteleita
2,5 dl Turkkilaista Jogurttia


Kuori sipulit ja hienonna niistä kolme. Leikkaa kaksi sipuleista suikaleiksi. Kuori ja raasta valkosipulin kynnet. Jauha puolet manteleista tehosekoittimella hienoksi. Paloittele broiskun fileet kuuteen osaan.
Kuullota voi-öljy seoksessa suikaloituja sipuleita kohtalaisella lämmöllä, älä kuitenkaan ruskista niitä. Kun sipulit on kuullottuneet, siirrä ne padasta pois. Laita hienonnettu sipuli, raastettu valkosipuli ja inkivääri pataan. (lisäsin tässä kohtaa pari ruokalusikallista voita ja öljyä) Kuullottele tovi ja lisää paloitellut fileet mukaan. Jatka kuumennusta muutama minuutti. Lisää kuivamausteet ja paista vielä pari minuuttia.
Kaada pataan säilyketomaatit ja tomaattimurska. Sekoita ja säädä lämpötila niin, että se kiehuu hiljalleen. Peitä kannella ja anna hautua puoli tuntia. Sekoita pari kertaa hauduttamisen aikana.
Tässä vaiheessa laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää tilkka öljyä. Ota pannulla kokonaisiin manteleihin kauniin ruskea pinta.
Jos tarjoat annoksen riisin kera, muista laittaa vesi kiehumaan tarpeeksi aikaisin :)
Kun pata on hautunut sen puoli tuntia niin sekoita mukaan jogurtti ja paahdetut mantelit. Keitä ilman kantta viitisen minuuttia.
Juuri ennen tarjoilua sekoita mukaan persilja, jauhettu manteli ja kuullotetut sipulisuikaleet. Tarkista maku.
Lupaan, että ruoka on kaiken vaivannäön ja ajan arvoista mitä valmistamiseen kuluu :)

Kurkkuraita

130g Turkkilaista Jogurttia
100g Kurkkua raastettuna
1 rkl Tuoretta Minttua hienonnettuna
1 tl Sitruunamehua
Suolaa
Mustapippuria

Sekoita ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti