torstai 23. heinäkuuta 2015

Juusto-Melonisalaatti

Kesän grilliherkkujen kaveriksi sopii myös kevyempi salaatti. Tämä melonisalaatti muodosti kastikkeineen täydellisen makuparin grillatulle possun ulkofileelle mihin tein nopean marinadin valkosipulista, timjamista, paprikajauheesta ja rosmariinista. Possu kaipaa myös aina ripauksen suolaa.
Sitäpaitsi suomalaiset juurekset ja kasvikset on juuri nyt parhaassa sesongissa.
Idean nappasin Valion reseptipankista. Ohjeella tulee salaattia isommallekkin porukalle. Salaatti kyllä sailyy hyvänä jääkaapissakin pari päivää. 
Jos salaatin tekee pelkästä vesimelonista niin surffaa ruokatrendien aallonharjalla, koska Instagramissa vietetään maailmalla Vesimeloniviikkoa :) #watermelonweek

Melonisalaatti

1/2 Hunajameloni
1/2 Cantaloupemeloni
300g Kukkakaalta
1/2 Kurkku
8-10kpl Retiisejä
200g Valio Alppijuustoa tai jotain muuta voimakasta 
80g Jääsalaattia

Kuutioi kukkakaali ja suikaloi kurkku. Viipaloi retiisit.
Kuori melonit ja poista siemenet. Tee melonista sopivan kokoisia paloja.
Leikkaa myös juusto kuutioiksi.
Huuhtele salaatinlehdet ja asettele ne kulhon reunoille. Sekoita ainekset ja laita salaattikulhoon.


Jogurttikastike

300g Valion Turkkilaista Luomujogurttia
1/2 dl Tuoreita yrttejä hienonnettuna (Minttu, Persilja, Ruohosipuli)
1 rkl Siirappia
1 tl Suolaa

Hienonna yrtit ja yhdistä muiden ainesten kanssa. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti