Oli niin loistava grilliannos, että pakko näpytellä siitä blogiteksti.
Possun fileeseen sain idean Yhteishyvän sivuilta.
Uudet perunat on itsessään herkkua ilman mitään jatkojalostusta, mutta kun niihin ottaa vielä grillissä rapean paistopinnan, nousevat ne ihan uudelle tasolle.
Uuden sadon porkkanat on myös herkullinen lisäke grilliin. Mitään esikypsennyksiä ei tarvitse suorittaa, huolellinen pesu riittää.
Possu
4 kpl Porsaan filepihvejä
Tuoreita Yrttejä
2 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl Omenasosetta
2 Valkosipulin kynttä
Suolaa
Mustapippuria
Chilijauhetta
Nuiji lihanuijalla porsaan fileet ohuemmaksi. Raasta valkosipulin kynnet ja hienonna yrtit. Itseltäni löytyi timjamia, ruohosipulia, rosmariinia, persiljaa ja basilikaa. Sekoita yrtit ja valkosipuli oliiviöljyn kanssa morttelissa. Laita mukaan ripaus suolaa ja chilijauhetta.
Sekoita Dijon ja omenasose keskenään. Tällä kerralla omenasoseen virkaa toimitti Piltti :)
Levitä possun fileille Dijon-omenaseosta ja päälle yrtti-oliiviöljysekoitus. Kääräise fileet napakaksi rullaksi ja sulje hammas/cocktailtikulla. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Rullat kypsyvät grillissä helposti kohtalaisella lämmöllä vajaassa 10 minuutissa.
Grilliporkkanat
2 kpl/syöjä Uuden sadon Porkkanoita
10-20g Voita
Tuoretta Timjamia
Tuoretta Persiljaa
Porkkanoita ei tarvitse kuoria eikä esikeittää vaan huolellinen pesu juuresharjalla riittää.
Sulata voi ja lisää siihen hienonnetut yrtit. Pyörittele porkkanat kauttaaltaan sulassa voissa. Sivele loput voista pintaan grillauksen aikana. Grillaa porkkanoihin kaunis kullanruskea paistopinta.
Grillatut Uudet Perunat
4-6 kpl/syöjä Uusia Perunoita
25g Voita
Tilliä
Merisuolaa
Pese perunat huolellisesti ja keitä tai höyrytä kypsäksi. Älä keitä liikaa.
Sulata voi mikrossa syvässä lautasessa ja lisää siihen hienonnettu tilli sekä merisuolaa myllystä pari-kolme rouhaisua.
Kun perunat on kypsiä siirrä ne kattilasta suoraan voi-tilliseokseen ja pyörittele perunoita siinä.
Grillaa perunoihin kunnon paistopinta. Siirrä ne takaisin samaan astiaan ja nosta tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti