Teen aina muutamaa raaka-ainetta käyttäen herkullista ruokaa mitä jokainen kotikokki osaa omassa keittiössä valmistaa.
Mun blogin perusideahan on, että helppoa ja maistuvaa kotiruokaa ilman suurempia kikkailuja.
Usein mulla on joku perusohje mihin laitan mukaan vähän jotain omaa.
Bloggerin tilastojen perusteella tähänkin asti reseptini on löytynyt hyvin perinteiteisiä kotiruokia hakemalla eri hakukoneita käyttäen.
Makaronilaatikko on kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava arkiruoka. Se ei vaadi suuria valmisteluja ja erilaisia makuvariaatioita on loputtomiin.
Makaronilaatikko on myös yksi vanhemman tyttäreni lempiruuista (ketsupilla tietenkin) joten loput on helppo pakastaa sopivina annoksina myöhempää käyttöä varten.
Tai jos sitä jää yli niin loput jääkaappiin ja seuraavana päivänä paistinpannun kautta lautaselle.
Tällä kerralla makua lisättiin Valion Olympia sulatejuustolla.
1 pss/400g Makaronia
400g Jauhelihaa
1 pieni Porkkana
1 Sipuli
1 Valkosipulin kynsi
1 Lihaliemikuutio
2 dl Ruokakermaa
3 dl Maitoa
3 Kananmunaa
Sulatejuustoa
Suolaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta
Voita paistamiseen ja uunivuoan voiteluun
Kiehauta runsaasti vettä ja nakkaa sinne lihaliemikuutio. Lisää makaronit ja keitä n. 8min. Ei haittaa vaikka makaronit jäisivät vähän al dente, koska ne kypsyvät uunissa lisää. Porkkanaankin jää juuri sopivasti suutuntuntumaa.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana (uuden sadon porkkanoissa huolellinen pesu riittää) ja tee siitä 1,5 cm pituisia suikaleita.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja laita mukaan
Valmista munamaito laittamalla erilliseen kulhoon kanamunat ja riko rakenne haarukalla. Lisää mukaan ruokakerma sekä maito ja sekoita kunnolla.
Yhdistä jauhelihaseos ja makaronit. Kaada puolet voideltuun uunivuokaan ja laita sulatejuustokökkäreitä päälle maun mukaan. Lisää loput jauheliha-makaroniseoksesta vuokaan ja kaada munamaito päälle.
Kypsennä 180°c kiertoilmauunissa 20-30min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti