tiistai 4. elokuuta 2015

1-v Syntymäpäiväjuhlien Tarjottavat osa 1

Kun mietittiin, että mitä tarjotaan nuoremman tytön 1-v synttäreillä niin mun vastuulle tuli suolaiset herkut.
Oman haasteensa ideointiin toi se, että vieraat tulee kahdessa erässä joten mitään lämmintä se ei ainakaan olisi.
Perinteinen voileipäkakku olisi ollut pomminvarma tarjottava, mutta omasta mielestäni kuitenkin vähän tylsä. 
Ajattelin, että tummasta ja vaaleasta leivästä pari erilaista cocktail-tyyppistä leipää olisi näppärä toteuttaa. Täytteet tein jo edellisenä iltana jääkaappiin.
Vieraita oli kutsuttu vajaa 20kpl. Porukka oli jaettu suurinpiirtein puoliksi ja "kattausten" välillä oli sen verran hyvin aikaa, että tein molemille erille leivät vasta vähän ennen sovittua saapumisaikaa. Tällä varmistin sen, ettei myöhemmin saapuvien vieraiden tarvitse syödä epämääräiseksi löllöksi muuttunutta paahtoleipää.
Vaaleana leipänä käytin Oululaisen Reilu Vehnä-paahtoleipää.
Tummaan vaihtoehtoon Fazerin Real-ruisleipä soveltui parhaiten tasakokoisen muodon ja paksuuden ansiosta.
Päädyin tekemään voimakkaamman makuiselle ruisleivälle tuhdimman meetvurstitäytteen kun taas miedommalle paahtoleivälle tein kalaversion kylmäsavulohesta.
Ennenkuin leivitin täytettä paahtoleivälle niin leikkasin reunat pois ja paahdoin niitä paahtimessa sen verran, että pinta hieman rapeutuu ja näin se myös pysyy paremmin kasassa. Terävä veitsi on tässä hommassa aika ehdoton apuväline.


Meetvurstileipä (30 kpl cocktailpaloja)

15 siivua Real-ruisleipää
200g Creme Fraichea
200g Ruohosipuli tuorejuustoa
150g Meetvurstia
1/2 Kurkku
1/2 dl tuoretta Persiljaa

Pese kurkku ja halkaise se. Poista siemenet pientä lusikkaa apuna käyttäen. Hienonna kurkku pieneksi kuutioksi ja laita siivilään valumaan. Nakkaa mukaa ripaus suolaa niin neste irtoaa paremmin.
Hienonna meetvursti ja persilja hienoksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappin odottamaan.
Puolita ruisleivät esimerkiksi kolmion malliseksi. Levitä täytettä tasaisesti puolikkaille. Vajaa rkl/puolikas on hyvä määrä. Koristele leivät vielä tuoreella persiljalla.




Lohileipä (30 kpl cocktailpaloja)


15 siivua Reilu-paahtoleipää
300g Kylmäsavulohta
n.80g/nippu tuoretta tilliä
200g Creme Fraichea
200g Katkarapu tuorejuustoa
3 Kevätsipulin vartta
koristeluun Ruohosipulia


Hienonna lohi, tilli ja kevätsipulin varret hienoksi. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa leivistä reunat pois ja paahda niitä sen verran, että pinta rapeutuu.
Leikkaa paahtoleivät samaan muotoon ruisleipien kanssa ja levitä täyte leiville. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti