Tämä on hyvin samantyppinen ruoka kuin Vietnamilaiset Kesärullat. Tämän ruoan ideana on, että liha ja muut täytteet kääräistään suupalaksi salaatinlehteen. Lisäksi tehdään pari erilaista dippiä mihin kääröjä sitten dipataan ennen nauttimista.
Ruoka.fi sivustolta löytyi hyvä ohje tähän mitä käytin oman reseptin pohjana.
Liha
Atria Porsaan Uuniliha (reilu kilo)
2 rkl Suolaa
3 rkl Sokeria
Loppusilaukseen
2 rkl Soijakastiketta
1,5 rkl Siirappia
Hiero suola ja sokeri lihan pintaan. Laita liha kelmuun jääkaappiin ja anna maustua yön yli.
Dipit
Chili-jogurttimajoneesi
3 rkl Turkkilaista jogurttia
2 rkl Smetanaa tai Creme Fraichea
2 rkl Majoneesia
1 rkl Shiracha chilikastiketta
1 tl Sokeria
Sekoita ainekset huolellisesti keskenään ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan
Soija-inkiväärikastike
1 rkl Tuoretta Inkivääriä
1 Kevätsipuli
1/2 dl Soijakastiketta
1 Limen mehu
2 rkl Hunajaa
2 rkl Rypsiöljyä
1 tl Seesamiöljyä
Raasta inkivääri ja hienonna kevätsipuli. Sekoita huolellisesti muiden ainesten kanssa ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
Lisäksi tarvitset:
Salaatinlehtiä
Kypsää Puuroriisiä
Tuoreita kasviksia esim. Kaali-porkkanaraastetta
Pyyhkäise liha talouspaperilla ja laita uunipataan/vuokaan. Laita padan pohjalle vettä noin lihan puoleenväliin asti.
Kypsennä lihaa kannen tai kaksinkertaisen folion alla 125°c uunissa n. 4-5 tuntia kunnes liha irtoaa luista helposti.
Kun liha on kypsää niin poista kamara ja ylimääräinen silava. Revi liha erilliseen uunivuokaan.
Sekoita soija-siirappiseos lihaan ja laita vielä 225°c uuniin grillivastuksen alle kunnes liha on mukavasti saanut väriä.
Laita salaatinlehdelle kasvislisuketta, riisiä ja lihaa. Kääräise suupalaksi ja dippaa.
Arkinen uuniliha muuttui hienosti itämaiseksi possuateriaksi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti