perjantai 17. huhtikuuta 2015

Bo Ssäm - Porsaan Uuniliha goes Korea

Tämä on hyvin samantyppinen ruoka kuin Vietnamilaiset Kesärullat. Tämän ruoan ideana on, että liha ja muut täytteet kääräistään suupalaksi salaatinlehteen. Lisäksi tehdään pari erilaista dippiä mihin kääröjä sitten dipataan ennen nauttimista.
Ruoka.fi sivustolta löytyi hyvä ohje tähän mitä käytin oman reseptin pohjana.


Liha

Atria Porsaan Uuniliha (reilu kilo)
2 rkl Suolaa
3 rkl Sokeria

Loppusilaukseen

2 rkl Soijakastiketta
1,5 rkl Siirappia

Hiero suola ja sokeri lihan pintaan. Laita liha kelmuun jääkaappiin ja anna maustua yön yli.


Dipit

Chili-jogurttimajoneesi

3 rkl Turkkilaista jogurttia
2 rkl Smetanaa tai Creme Fraichea
2 rkl Majoneesia
1 rkl Shiracha chilikastiketta
1 tl Sokeria

Sekoita ainekset huolellisesti keskenään ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan

Soija-inkiväärikastike

1 rkl Tuoretta Inkivääriä
1 Kevätsipuli
1/2 dl Soijakastiketta
1 Limen mehu
2 rkl Hunajaa
2 rkl Rypsiöljyä
1 tl Seesamiöljyä

Raasta inkivääri ja hienonna kevätsipuli. Sekoita huolellisesti muiden ainesten kanssa ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.


Lisäksi tarvitset:

Salaatinlehtiä
Kypsää Puuroriisiä
Tuoreita kasviksia esim. Kaali-porkkanaraastetta


Pyyhkäise liha talouspaperilla ja laita uunipataan/vuokaan. Laita padan pohjalle vettä noin lihan puoleenväliin asti.
Kypsennä lihaa kannen tai kaksinkertaisen folion alla 125°c uunissa n. 4-5 tuntia kunnes liha irtoaa luista helposti.
Kun liha on kypsää niin poista kamara ja ylimääräinen silava. Revi liha erilliseen uunivuokaan.
Sekoita soija-siirappiseos lihaan ja laita vielä 225°c uuniin grillivastuksen alle kunnes liha on mukavasti saanut väriä.

Laita salaatinlehdelle kasvislisuketta, riisiä ja lihaa. Kääräise suupalaksi ja dippaa.
Arkinen uuniliha muuttui hienosti itämaiseksi possuateriaksi :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti