Ruoka.fi sivustolta löytyi hyvä ohje tähän mitä käytin oman reseptin pohjana.
Liha
Atria Porsaan Uuniliha (reilu kilo)
2 rkl Suolaa
3 rkl Sokeria
Loppusilaukseen
2 rkl Soijakastiketta
1,5 rkl Siirappia
Hiero suola ja sokeri lihan pintaan. Laita liha kelmuun jääkaappiin ja anna maustua yön yli.
Dipit
Chili-jogurttimajoneesi
3 rkl Turkkilaista jogurttia
2 rkl Smetanaa tai Creme Fraichea
2 rkl Majoneesia
1 rkl Shiracha chilikastiketta
1 tl Sokeria
Sekoita ainekset huolellisesti keskenään ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan
Soija-inkiväärikastike
1 rkl Tuoretta Inkivääriä
1 Kevätsipuli
1/2 dl Soijakastiketta
1 Limen mehu
2 rkl Hunajaa
2 rkl Rypsiöljyä
1 tl Seesamiöljyä
Raasta inkivääri ja hienonna kevätsipuli. Sekoita huolellisesti muiden ainesten kanssa ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
Lisäksi tarvitset:
Salaatinlehtiä
Kypsää Puuroriisiä
Tuoreita kasviksia esim. Kaali-porkkanaraastetta
Pyyhkäise liha talouspaperilla ja laita uunipataan/vuokaan. Laita padan pohjalle vettä noin lihan puoleenväliin asti.
Kypsennä lihaa kannen tai kaksinkertaisen folion alla 125°c uunissa n. 4-5 tuntia kunnes liha irtoaa luista helposti.
Kun liha on kypsää niin poista kamara ja ylimääräinen silava. Revi liha erilliseen uunivuokaan.
Sekoita soija-siirappiseos lihaan ja laita vielä 225°c uuniin grillivastuksen alle kunnes liha on mukavasti saanut väriä.
Laita salaatinlehdelle kasvislisuketta, riisiä ja lihaa. Kääräise suupalaksi ja dippaa.
Arkinen uuniliha muuttui hienosti itämaiseksi possuateriaksi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti