Tämä Nigella Lawsonin alkuperäisresepti sai paremmat arvosanat meidän ruokapöydässä.
Perusidealtaan tämä ohje ei hirveästi alkuperäisestä poikkea.

Tämä ei ole maksettu mainos, mutta kaupasta löytyy aivan loistavaa kotimaista Jukolan Juuston Cheddaria. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
2 rkl Voita
2 rkl Öljyä
2 hienonnettua Kevätsipulia
300g Risottoriisiä
1,25 dl Valkoviiniä tai Kuivaa Omppusiideriä (Crowmoor)
1/2 tl Dijon Sinappia
n. 1,2l Kanalientä
125g Raastettua Cheddarjuustoa
Kuumenna paistinpannussa voi ja öljy. Laita mukaan kevätsipuli ja riisi. Pyörittele aineksia hetki pannulla kunnes riisinjyvät alkaa muuttua läpikuultaviksi. Riisi ei saa ruskistua! Tarvittaessa laske lämpötilaa.
Lisää pannulle viini/siideri ja sinappi. Sekoittele kunnes neste on lähes haihtunut.
Laita kanalientä pannulle kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä sen riisiin aina ennen seuraavan lisäämistä. Älä päästä pannua ihan kuivaksi asti. Sekoittele rauhallisesti lastalla kokoajan.
Tämän risoton kaverina tarjoilin possun sisäfilettä.
Annoin maustua yön yli jääkaapissa.
Ota filee tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Paista voi-öljyseoksessa kuumalla paistinpannulla fileestä pinnat kiinni ja laita mittari paksuimpaan kohtaan. Laita 200°c uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi.
Possun sisäfileen hyvä sisälämpö on 68°c. Filee on silloin kypsää, mutta erittäin mehukasta. Anna vetäytyä tovi folion alla ennen leikkaamista niin ei nesteet karkaa kuumasta lihasta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti