keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pestolohi ja Puikulaperunat

Pestokuorrutus antaa lohelle mukavasti makua kuitenkaan peittämättä liikaa lohen mietoa makua. Itse valmistettu pesto ei ole vaikea valmistaa. Lisäksi monessa marketissa myytävässä valmispestossa on lisätty esim. vettä.

Pesto


n. 1,5 ruukkua Basilikaa
0,75 dl Pinjansiemeniä
2 Valkosipulin kynttä
50g Parmesaania
1,5 dl Oliiviöljyä
1 tl Suolaa

Lohta
Merisuolaa

Paahda pinjansiemeniä hetki paistinpannulla. Raasta parmesaani ja valkosipulin kynnet. Nypi basilikanlehdet irti varsista.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi.
Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin, rouhi pinnalle merisuolaa ja sivele pesto lohen pintaan. Paista 200°c uunissa n.20min riippuen lohifileen paksuudesta.


Puikulaperunat uunissa

Puikulaperuna on myös oiva uuniperuna. Perunoita ei tarvitse kuoria, huolellinen pesu juuresharjalla riittää. Pilko puikulat koosta riippuen kolmeen osaan.
Mausta rypsiöljy esim. suolalla, pippurilla ja timjamilla. Pyörittele perunat huolellisesti öljyssä ja laita uunivuokaan.
Puikulat kypsyvät 200°c uunissa noin puolessa tunnissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti